Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,30 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
458,44 Ft
Bitcoin
63,868 $

250 km/órával hajtott a halálos balesetet okozó NFL-játékos

Ha bűnösnek találják, 26 év szabadságvesztés várhat rá.

Fotó: Unsplash/Dave Adamson
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Másodpercekkel azelőtt, hogy egy másik autónak csapódott, Henry Ruggs több mint 250 km/órás sebességgel hajtott az úton kedden. Az autó, amelynek Corvettjével nekiütközött, kigyulladt, 23 éves sofőrje pedig életét vesztette – közölte Eric Bauman, Clark megyei főügyész-helyettes szerdán a törvényszék előtt.

Ruggsot a baleset után, még kedden este azonnal kirúgta az Amerikaifutball-szövetségben, az NFL-ben szereplő klubja, a Las Vegas Raiders. Ruggs ellen ittas vezetés vádjával indult eljárás – Bauman szerint a 22 éves sportoló véralkoholszintje több mint kétszerese volt az államban megengedett 0,08-as határértéknek.  Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

A New York Post a Las Vegas Sunra hivatkozva arról számolt be, hogy az ügyészség szerint Ruggs járművének sebessége 204 km/óra volt, amikor a légzsákok kinyíltak. A baleset következtében a 23 éves nő mellett egy kutya is életét vesztette.

Ruggs a Las Vegas-i törvényszéken kerekesszékben jelent meg, rendőri fotóján pedig nyakmerevítőt visel, és egy sérülés látható az orrán. A bíróság eltiltotta a vezetéstől és elkobozta útlevelét, legközelebb november 10-én kell megjelennie a törvényszék előtt. 

A baleset idején a játékos barátnőjével, Kiara Kilgo-Washingtonnal együtt utazott a járművében. Washington a Raiders marketingvezetője, a pár egy másfél éves kislányt nevel közösen. 

Ha elítélik, Ruggs akár 26 év börtönbüntetést is kaphat.

Dietetikus mondta el, miért ne várjunk csodát a „fogyiporoktól” és trenddiétáktól

Mint mondta, a tényleges, hosszú távon tartható egészséges életmódhoz egy komoly és átgondolt elhatározás az első lépés, utána jön a többi.