Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,53 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
455,80 Ft
Bitcoin
57,368 $

Történelmi pillanat: első hivatalos európai parlamenti delegációját fogadta Tajvan

Látszólag nem foglalkozik az Európai Unió Kína toporzékolásával, amiért folyamatosan erősítik kapcsolatukat Tajvannal.

A tajvani nemzeti védelmi minisztérium által közreadott képen a tajvani légierõ repülõgépeit feltöltik üzemanyaggal az évente megrendezett hadgyakorlat keretében a tajvani Pingtungban 2021. szeptember 15-én. A Caj Jing-ven tajvani elnök felügyelete mellett tartott manõveren három harci repülõgép landolt a déli Pingtung megye autópályájának egyik egyenes szakaszán, amelyet külön arra a célra terveztek, hogy szükség esetén le- és felszállópályaként szolgáljon. MTI/EPA/Tajvani nemzeti védelmi minisztérium
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Európai Parlament első hivatalos delegációja szerdán érkezett meg a nagy vitatémát képező szigetországba, ahol rögtön közölték, hogy az Európai Unió számára prioritást élvez Tajvan helyzetet – írja a Reuters.

Tajvannak nincs hivatalosan diplomáciai kapcsolata egyetlen európai országgal sem (leszámítva a Vatikánt), de elkötelezettek lettek amellett, hogy elmélyítsék kapcsolataikat az unió tagországaival és intézményeivel. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Raphael Glucksmann, az Európai Parlament egyik francia képviselője kijelentette, hogy az uniónak is olykor küzdenie kell autoriter rezsimek közbeavatkozásával, ezért a blokk még tanulni is fog tudni Tajvantól, amely már évtizedek óta ezzel küzd.

Mint fogalmazott, Tajvan egy igazi laboratóriuma és fellegvára a külföldi befolyásolás elleni harcnak és a demokrácia megőrzésének. A tajvani külügyminiszter a találkozó fontosságát hangsúlyozta, amely történelminek tekinthető.

A háromnapos találkozó során az uniós parlament bizottsága a tajvani kollegákkal többek között arról fog tárgyalni, milyen módszerekkel lehet kivédeni a demokratikus intézmények elleni támadásokat, valamint olyan fenyegetésekről is lesz szó, mint a kibertámadások.

Kína várhatóan rendkívül felháborodva fog reagálni a találkozóra, ugyanis minden egyes alkalommal erőszakos retorikát alkalmaztak, amikor európai politikusok vagy tisztviselők Tajvannal léptek kapcsolatba.

Szentkirályi Alexandra: „Egy újabb be nem tartott ígéret Karácsonytól”

A Fidesz főpolgármesteri jelöltje nagyon aktív a kampányában, melynek ideje alatt Karácsony Gergely hiányosságaira hívja fel a figyelmet.