Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,59 Ft
Euró
397,78 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
66,640 $

Átverés: nullára csökkent a Squid Game kriptovalutájának az értéke

A Squid kriptovalutáinak weboldala és közösségi fiókjai sorra tűnnek el, miután az árfolyama ugrásszerűen megnőtt, majd hétfőn össze is omlott. 

...svg content...Fotó: Pixabay
Külföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A népszerű Netflix-sorozat, a Squid Game által inspirált kriptopénz értéke hétfőn nullára csökkent, kevesebb mint két héttel azután, hogy a befektetők elkezdhették a tokenek vásárlását.

Vasárnap este már voltak előjelei az összeomlásnak, miután a Twitter a kriptopénz fiókját letiltotta gyanús tevékenység miatt. Közvetlenül az összeomlása előtt a token értéke 2856 dollárra szökött fel, aztán egyszer csak eltűntek a weboldalak és a közösségi fiókok.  Soron kívül Medián: érdekes különbség mutatkozott meg a Fidesz, a DK és a Tisza Párt szavazói között

A tokent október 20-án tették megvásárolhatóvá azzal az elképzeléssel, hogy a kriptopénz egy fizetős token lesz egy online játékhoz, amelyet a Squid Game című sikersorozat ihletett, amelyben súlyosan eladósodott emberek játszanak gyerekjátékok halálos változatait, hogy pénzt nyerjenek.

A játék novemberben indult volna, és a szervezők szerint a nyerteseket további Squid tokenekkel jutalmazzák majd. Már akkor, amikor a kriptovaluta árfolyama a múlt héten megugrott, sokan megjegyezték, hogy az egész egy csalás lehet – írja a The Guardian

A befektetők nehezen tudtak megszabadulni a kriptopénztől, valamint az összes Squid-valutához köthető oldal hemzsegett a helyesírási hibáktól. 

A Gizmodo szerint a kriptopénz készítői akár 2,1 millió dollárral is megléphettek a token összeomlása után, volt olyan, aki 5 ezer dollárt bukott el, miután befektetett ebbe a projektbe. 

A szakértők arra figyelmeztették a befektetőket, hogy legyenek óvatosak, ha kulturális jelenségeken alapuló kriptovaluták vásárlását fontolgatják, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy a valuta jól teljesít a piacon.

Kiderült, mi jelenleg Magyar Péter legnagyobb kihívása, várja az emberek döntését

Magyar Pétert egyre többen igyekeznek meggyőzni arról, hogy vállaljon munkát az Európai Parlamentben, és most pontosan erről kérdezi meg az embereket.

Medián: érdekes különbség mutatkozott meg a Fidesz, a DK és a Tisza Párt szavazói között

Az eredmények alapján Magyarék szavazóinak fele 40 év alatti, Orbánék és Gyurcsányék táborának közel kétharmada 50 évesnél idősebb.

Gyerekekkel teli busz ütközött össze egy kamionnal Romániában, sokan megsérültek

Összesen 57 ukrán állampolgár utazott a buszon, köztük 42 kiskorú személlyel, akik hétfőre virradó éjszaka ütköztek össze egy kamionnal Tariverde és Baia között.