Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Először szólalt meg gigabírsága után Bige László

Bige László, a Nitrogénművek tulajdonosa először reagált a GVH határozatára, miszerint 14.1 milliárd forintos gigabírságot szabtak ki cégeire.

Bige László, a Nitrogénmûvek Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a cég 140 milliárd forint értékû beruházásáról tartott tájékoztatón Pétfürdõn 2016. szeptember 22-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Bige a Gulyás Márton vezette Partizán YouTube-csatorna Spartacus című műsorának vendégeként beszélt a bírságról, amellyel nem meglepő módon finoman szólva sem értett egyet. Meglátása szerint a GVH „Andersen-mesét írt le 200 oldalon” keresztül.

Bige komoly kritikával illette a versenyhivatalt a döntés kapcsán, meglátása szerint annyival meg lehetett volna oldani a helyzetet, hogy előveszik a főkönyvi kivonatot, de mint fogalmazott: „attól félnek, mint ördög a tömjéntől”. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

A műtrágya piacon vezetőnek számító Bige László megjegyezte, hogy a 14 milliárdos büntetést már valóban megérzi egy nagyvállalat a mindennapi életében. Szerinte azonban egyértelmű, hogy politikai döntés született ellen.

Meglátása szerint a kormány a „gazdaságvédelmi akcióterv részeként” számol le a cégével, még ha a kormány ezt tagadta is. Bige rendkívül elégedetlen a Fidesz-KDNP kormány működésével és mint megjegyzi, régóta aggódik a magyar demokrácia miatt.

Bige ezért kijelentette, hogy amennyiben Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt kéri, ő mindenben támogatni fogja. Megjegyezte: „ő egy olyan független miniszterelnök-jelölt lehetne, akinek volt munkahelye, tudja, hogy kell dolgozni”.

Bige László kijelentette, hogy akkor is meg fogja tartani a cégbirodalmát, ha nem lesz kormányváltás, mint ahogyan azt tette az elmúlt bő évtized során. Noha az is igaz, hogy Bige már évek óta összetűzésben van a hatóságokkal.

A nagyvállalkozót még tavaly ősszel vették őrizetbe, ugyanis azzal vádolják, hogy leértékelt műtrágyákkal ügyeskedett. Olyan is előfordult már korábban, hogy 300 rendőr vonult ki a Bige Holding szolnoki üzemében, hogy ott vizsgálódjanak.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.