Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,32 Ft
Euró
388,49 Ft
Font
451,58 Ft
Bitcoin
61,654 $

Sajtó: Messi a PSG-t hibáztatja, háborút szít az apja és az elnök között

Amióta Párizsba érkezett, nem érzi jól magát, és a barcelonai élet után nehéz beilleszkedni a PSG-be, egy új klubba, egy új városba és egy új bajnokságba.

Fotó: Unsplash/Moahad Saqib
Sport

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Még a világ egyik legjobb játékosai is küszködik ilyen problémákkal: Messi nem találja a helyét a Parc des Princes-ben, és máris sokan őt okolják a PSG gyenge teljesítményéért, még a francia sajtó sem habozik támadni őt. 

Sem a családnak nem tetszik az új élet, sem neki a futball, bizonyára időbe  telik, amíg minden a helyére kerül, de Messi számára a sérülések egyre inkább állandóvá válnak. A szezon elején az alkalmazkodás miatt kihagyta az első néhány meccset, szeptemberben még kettőt az első sérülése miatt, most pénteken pedig izomfájdalmak miatt félidőben le kellett cserélni. Soron kívül Nagyot bukott Valter Attila a Giro d’Italia ötödik szakaszán

Mi több, az adatok azt mutatják, hogy a PSG jobb az argentin nélkül, mint vele a pályán. A párizsiak ebben a szezonban Messi nélkül 765 perc alatt 24 gólt szereztek, 32 percenként lőttek egy gólt. Messivel pedig 550 perc alatt csak 5 gólt jegyeztek, 110 percenként egyet lőttek.

Az El Nacional szerint azonban ez még nem minden, a legújabb információk Nasszer Al-Khelaïfiról, a PSG elnökéről, aki egy jó ajánlat érkezése esetén kinyitná a kilépési ajtót Neymar Jr. előtt, még több kétséget generálnak Messi fejében. Az argentin a PSG-t okolja a bajaiért, és egy új háborút generál, amely most Jorge Messit, a PSG-sztár apját állítja szembe magával Al-Khelaïfival.

De az igazi probléma Mauricio Pochettino edzővel van. Az argentin edző úgy veszi észre, hogy Messi nem elégedett azzal, ahogy a PSG játszik, hiszen ő a csapat egyik vezére, de nem az egyetlen, és nem is tud sokkal többet nyújtani neki, hacsak nem mond le a francia válogatottat irányító Kylian Mbappéról és Neymar Jr-ról.

Jorge Messi ezért követel megoldásokat a PSG-től. Ha Messi kénytelen volt elhagyni a Barcát, és a PSG-t választotta, hogy fontosnak érezze magát és címeket nyerjen, akkor jelenleg nem ez volt a legjobb döntés. Bár a párizsiak nyerik a meccseket, sok a kétely a futballjukkal kapcsolatban, és a vártnál jobban szenvednek. A legnagyobb probléma viszont az, hogy senkinek sem hiányzik az argentin, amikor nem játszik.