Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,654 $

Evakuálták az egyik londoni repülőteret

Több száz utas áll a Stansted repülőtér parkolójában, miután evakuálták őket a terminálból, mert a biztonsági területen egy „gyanús csomagról” érkezett jelentés.

...svg content...Fotó: Unsplash/Oskar Kadaksoo
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Stansted repülőteret részben kiürítették, miután a biztonsági területen egy „gyanús csomagról” érkezett bejelentés. A repülőtér illetékesei közölték, hogy az incidens miatt a terminál részleges kiürítése zajlik.

Szemtanúk leírták, hogy az embereket felszólították, hogy hagyják el az üzleteket és a boltokat is bezárták a mai nap folyamán. Az evakuálást követően több százan, köztük a személyzet és az utasok, a repülőtér parkolójában ácsorognak. A Stansted repülőtér pedig ezt tweetelte: Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

„A biztonsági területen talált gyanús csomagról szóló jelentések alapján a terminál részleges kiürítése zajlik. Az Essex-i rendőrség irányítja a válaszlépéseket, és hamarosan tájékoztatni fog a helyzetről”.

Dr. David de Lorenzo szintén egy tweetben tájékoztatott:

„A Stansted repülőteret részben kiürítették. Az embereket arra kérték, hogy a bevásárlókocsikat hátrahagyva hagyják el az üzleteket, és sietve zárják be őket”.

Asha Umrawsingh, aki a repülőtéren tartózkodik, a Mirrornak nyilatkozott:

„Éppen a biztonsági ellenőrzésen akartunk átmenni, amikor megkértek minket, hogy menjünk hátrébb, majd ki a terminálból. Az emberek egy kicsit összezavarodtak, mivel semmilyen bejelentés nem hangzott el a gyanús csomagról. Most néhány száz ember van a repülőtéren kívül”.

A terminálon kívülről készült videón látható, ahogy az utasok a repülőtér parkolójában várakoznak, és a Jet 2 személyzete is kint áll.

Kína is hadgyakorlattal válaszolt az USA lépésére

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) közös haditengerészeti és légi hadgyakorlatot tartott a vitatott Scarborough-zátony környékén, miközben az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek ötoldalú katonai manővereket végeztek a Dél-kínai-tengeren.

Alapjaiban módosul az MSZP vezetői struktúrája

Az MSZP október 19-én tisztújító kongresszust tart, ahol új alapszabály szerint egy elnököt választanak a korábbi társelnöki rendszer helyett.