Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,58 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
453,86 Ft
Bitcoin
64,299 $

Erzsébet brit királynőnek további két hét pihenőt javasoltak

Az uralkodó „könnyű, íróasztalnál végzett feladatokat“ tud ellátni, de részt kíván venni a vasárnapi istentiszteleten, azonban az orvosok azt tanácsolták a királynőnek, hogy még legalább két hétig pihenjen, és ne tegyen hivatalos látogatásokat – közölte a Buckingham-palota.

Fotó: Unsplash/Mark de Jong
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Ez azt jelenti, hogy a 95 éves királynő nem vesz részt a Brit Királyi Légió Emlékezési Fesztiválján a Royal Albert Hallban az emlékezés vasárnapjának előestéjén, bár reméli, hogy ott lesz az emlékezés napi szertartáson.

A Buckingham-palota közleményben tudatta: „A királynőnek a közelmúltban adott tanácsukat követően, miszerint néhány napig pihennie kellene, Őfelsége orvosai azt tanácsolták, hogy legalább a következő két hétben folytassa a pihenést. Az orvosok azt tanácsolták, hogy őfelsége ez idő alatt továbbra is végezhet könnyű, irodai feladatokat, beleértve néhány virtuális audienciát, de hivatalos látogatásokat nem tehet.“ Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

„Őfelsége sajnálja, hogy emiatt nem tud részt venni a november 13-án, szombaton megrendezésre kerülő Emlékfesztiválon. Továbbra is határozott szándéka azonban, hogy jelen legyen az emlékezés vasárnapján, november 14-én tartandó nemzeti megemlékezésen.“

A királynő orvosi csapata „ésszerű óvintézkedéseket“ tesz – mondta egy forrás. Nemrégiben olyan vizsgálatokon esett át, amelyek miatt egy éjszakára a London központjában lévő King Edward VII. kórházban kellett maradnia.

A forrás szerint a királynő továbbra is „jó hangulatban“ van, és péntek délután rögzítette a Cop26 beszédét, amelyet a jövő héten Glasgow-ban fognak lejátszani a küldötteknek. A királynő Glasgow-ban fogadást adott volna a világ vezetőinek, amelyen a királyi család más tagjai, köztük a walesi herceg, Cornwall hercegnéje, valamint Cambridge hercege és hercegnéje is részt vesz.

A The Guardian szerit a királynő továbbra is könnyített feladatokat lát el, és a héten több virtuális audienciát is tartott, de úgy érezte, hogy ésszerű volt előre szólni, és lemondani az Emlékezés Fesztiválján tervezett megjelenését, hogy a házigazdák alternatív megoldásokat találhassanak.

Már korábban lemondta tervezett koperi látogatását és kétnapos észak-írországi látogatását is. Bár szándékában áll részt venni a Cenotaphiumon tartott szertartáson, a walesi herceg ismét a nevében fogja elvégezni a koszorúzást, ahogy 2017 óta teszi.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.