Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

Ez lesz a magyar forgatókönyv, ha túl sok lesz a fertőzött

Az NNK egy határozatba foglalta a szigorítást, mely akkor lép életbe, ha túl sok lesz a fertőzött Magyarországon.

...svg content...Fotó: Unsplash/Georg Arthur Pflueger
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A szakellátást nyújtó szociális intézményekben látogatási tilalmat kell elrendelni, amennyiben a bentlakók legalább 5 százaléka megfertőződik a vírussal. Az NKK határozata alapján ez alól kivételt képeznek a három adaggal beoltott lakók, valamint a végstádiumos betegek, akiktől viszont el lehet búcsúzni.

Látogatási és intézményelhagyási tilalmat kell elrendelni a szakellátást nyújtó szociális intézményekben, ha az egy épületben lakók legalább öt százaléka koronavírus-fertőzött lesz, és nem lehet megoldani az izolációt – áll az NNK által hozott határozatban, melyet a Pénzcentrum is szemlézett. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

A Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete Facebook-oldalán tette közzé a határozatot, melyben meghatározzák az érintett körbe tartozókat: az idősotthonok, a fogyatékosotthonok, illetve a gyermekotthonok.

Amennyiben tehát a gondozott és a látogató három adag oltást is kapott, úgy nem érvényes a korlátozás, a végstádiumos betegek esetében pedig a hozzátartozók bemehetnek elbúcsúzni, ebben az esetben azonban az intézménynek kell biztosítania a szükséges védőöltözetet.