18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,84 Ft
Euró
388,82 Ft
Font
452,43 Ft
Bitcoin
63,790 $

Konyhakéssel gyilkolt meg egy migráns egy papot, örökre rácsok mögé került

Az észak-olaszországi régióban található Como városának büntetőtörvényszéke életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt egy 56 éves tunéziai illegális bevándorlót, aki tavaly szeptemberben halálra szúrt egy katolikus papot.

Twenty20
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A bíróság elutasította a védelem érvelését, miszerint az elkövető beszámíthatatlan lenne és megállapította, hogy előre kitervelte a gyilkosságot.

A menekültek iránti gondoskodásáról ismert 51 éves Roberto Malgesini atya nyílt utcán történt meggyilkolása hatalmas közfelháborodást váltott ki. A pap éppen ennivalót osztott az észak-olaszországi Comóban a hajléktalanok számára kialakított egyházi szálláson, amikor a fedél nélküli támadója nekiesett egy konyhakéssel. Soron kívül Rendkívüli sajtótájékoztatón tesz bejelentést Nagy Márton az üzemanyagárakról

A Rahdi Mahmudi néven azonosított támadó évek óta illegálisan tartózkodott Olaszországban, ahová 1993-ban érkezett Tunéziából. A férfi pontos indítékát homály fedi, sajtóértesülések szerint mentális problémákkal küszködött és attól tartott, hogy a pap el akarja árulni a hatóságoknak hollétét.

A La Stampa olasz napilap tavalyi értesülései szerint Mahmudi ellen már kétszer is kitoloncolási parancsot adtak ki a hatóságok. Az első alkalommal 2018-ban, amikor sikerült elbújnia, másodszor, 2020-ban pedig azért nem hajtották végre a kitoloncolást, mert a koronavírus-járvány miatt szünetelt a légi forgalom Olaszország és Tunézia között. Legutóbb a férfi egy comói hajléktalanszálláson lakott.

Magyar Péter vezetésével ott lesz a Tisza Párt a fővárosi önkormányzati választáson

Nincs több kérdés, a Tisza Párt időben leadta 12 fős fővárosi listáját a Nemzeti Választási Irodánál, így Magyar Péter vezetésével ott lesznek a fővárosi önkormányzati választáson.