Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,952 $

Lengyelország is felléphet az LMBTQ-közösség jogaival szemben, tiltólistára kerülhet a Pride

A világ egyre több országában szenvednek hátrányt az LMBTQ-közösség tagjai, több helyen nem a jogegyenlőségük, hanem a jogcsorbításuk útján történtek lépések.

...svg content...A leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok (LGBT) közösségét jelképezõ szivárvány színû zászlókkal vonulnak résztvevõk a közösség tagjainak egyenlõ jogokat követelõ varsói megmozduláson 2019. június 8-án. A Szabadság, egyenlõség, szeretet jelszóval meghirdetett rendezvény Rafal Trzaskowski varsói polgármester kezdeményezésére jött létre. MTI/PAP/Jakub Kaminski
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Erre van esély Lengyelországban is, amely pénteken szavaz egy törvényjavaslatról a parlamentben arról, hogy betiltsák a Pride-okat és egyéb nyilvános gesztusokat, amelyek az LMBTQ-közösséget támogatják – írja a Deutsche Welle.

A javaslatot előterjesztő egyik homofób aktivista, Krysztof Kasprzak azzal kezdte a beszédét, hogy az LMBTQ-jogok védelmét szolgáló mozgalmakat „totalitárius” szerveződéseknek nevezte, valamint a nácikhoz hasonlította őket: Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

„Ez a banda fel akarja borítani a természetes rendet és terrort akart előidézni”

folytatta felháborító beszédét Kasprzak.

Wlodzimierz Czarsaty, a parlament baloldali házelnök-helyettese kijelentette, hogy ez volt a legundorítóbb beszéd, amit valaha hallott. Ebben pedig több képviselő is egyetértett balról, középről és még a konzervatívok közül is.

Egyelőre kérdéses, hogy a javaslatnak van-e akkora támogatása a lengyel parlamentben, hogy rendes jogszabállyá váljon, de a csütörtöki parlamenti vita során ez nem tűnt úgy: a legtöbben emberi jogsértő, homofóbnak és embertelennek minősítették.

Az előterjesztés értelmében nem lehetne „megkérdőjelezni, hogy a házasság csak is férfi és nő között jöhet létre”, valamint „nem lehetne propagálni a házasság azonos nemű párokra való kiterjesztését”. A Pride-okat pedig olyan megfogalmazással tiltanák be, hogy tilos lenne olyan rendezvényeket rendezni, amelyek „a heteroszexuálistól eltérő szexuális orientációt hirdetnek”.

Ezeken a helyeken törik fel vagy lopják el a legtöbb autót

Meglepő, de nem Budapest az autólopások és feltörések elsődleges helyszíne a rendőrség adatai szerint.