Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,80 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
457,88 Ft
Bitcoin
60,896 $

Maszkviselési kötelezettség lép életbe a fővárosi mozikban és színházakban

A főpolgármester bejelentette, hogy november elsejétől kötelező lesz a maszkviselés beltéren azokban az intézményekben, ahol a fővárosi önkormányzat azt elrendelheti.

Fotó: Unsplash/Felix Mooneeram
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon bejelentette, hogy azoknál a fővárosi intézményeknél, ahol az önkormányzat arra jogszabályi lehetőséggel rendelkezik, elrendelik a kötelező maszkviselést beltéren. 

Ezen intézmények közé tartoznak például a mozik és a színházak is. A maszkviselési kötelezettség november elsejétől lép életbe, és Karácsony Gergely arra sürgeti a kormányt, hogy a járványügyi adatok romlása miatt rendeljék el az általános beltéri maszkhasználatot. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy bár a hétfőn megfogalmazott ajánlás után a közösségi közlekedésben november első napjától szintén kötelező lesz a maszkviselés, “a járvány terjedése szempontjából korántsem a közösségi közlekedés a legveszélyeztetettebb”.

Karácsony Gergely arról is írt, hogy a koronavírus elleni védőoltás a járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze, és ezért arra kért mindenkit, hogy vegyék fel a vakcinát.

“A fővárosi operatív törzs döntései szerint amint megjelenik a kötelező oltásról szóló kormányrendelet, a Fővárosi Önkormányzat cégeivel és intézményeivel, valamint a munkavállalói érdekképviseletekkel haladéktalanul megkezdem az egyeztetéseket arról, hogy melyek azok a közszolgáltatások szempontjából alapvető munkakörök, ahol a koronavírus elleni oltás felvételét elő lehet írni” – jelentette ki a főpolgármester.

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.