Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,859 $

Veronai buszbaleset: a halottak emlékének meggyalázása az ítélet

Az egyik áldozat hozzátartozója szólalt meg az ítélethirdetés után.

Fotó: A veronai buszbaleset áldozatainak emlékéért rendezett gyertyagyújtás résztvevõi a közlekedési balesetben elhunytak emlékmûvénél a fõvárosi Flórián téren 2017. február 7-én. A megemlékezést az ORFK Országos Balesetmegelõzési Bizottság szervezte. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Jogerős ítélet született V. János ügyében, akit hat év börtönbüntetésre ítéltek a veronai buszbaleset miatt, úgynevezett peren kívüli egyezség született a tárgyaláson. 

„Próbáltak minket azzal nyugtatni, hogy ha ez az egyezség nem jön létre, akkor ennél enyhébb büntetés, de akár felmentés is lehetett volna a bíróság részéről. Ennek az az oka, hogy a bíró többször sugallta az eljárás során, hogy nincs meggyőződve arról, hogy valóban V. János vezette a buszt. Az ügyészség bizonyos értelemben szorított helyzetbe került, ezért indítványozta azt a 6 éves büntetést, amit a sofőr ügyvédei elfogadtak“ Soron kívül Gyurcsány szerint Magyar többet árt az ellenzéki oldalon, mint a kormány oldalán

– mondta Szendrei Endre, aki az unokahúgát veszítette el a balesetben. 

A férfi a Blikknek elmondta, hogy szerinte a sofőr ezzel elismerte, hogy bűnös. 

„Már azt sem értem, hogy miért alakultak ki kételyek a bíróban. Ki más vezette volna a buszt? Hogy nem a másik sofőr, szerintünk az biztos. Totális tehetetlenséget és feldúltságot érzünk. Ez az ítélet a meggyalázása a halottak emlékének és egy arculcsapás a túlélőknek. Az igazságtalanságra hogyan lehet reagálni? Volt asztalcsapkodás, sírás és kiabálás az ítélet hallatán. Olyan emberek ültek a tárgyalóteremben, akik életfogytiglani büntetést kaptak azzal, hogy elvették tőlük a szerettüket. Ezzel a hat évvel ott tartunk, hogy egy élet alig négy hónapot ér“

– tette hozzá.

V. Jánosnak néhány héten belül el kell kezdenie letölteni a büntetést Olaszországban, azonban kérvényezheti, hogy Magyarországon hajtsák végre, az azonban biztos, hogy egyik országban sem kell hat évet ülnie. 

Akár 15 év börtönt is kaphat, aki azonos neműekkel kezd kapcsolatba Irakban

Az iraki parlament szombaton elfogadta a törvényt, amely a vallási értékek védelmére hivatkozva akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhat az azonos neműek kapcsolataira.