Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,37 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
454,96 Ft
Bitcoin
57,519 $

Eltűnhet a föld színéről Hollandia

A vártnál gyorsabban emelkedhet a tenger vízszintje az alacsonyan fekvő Hollandia partjainál, a Holland Királyi Meteorológiai Intézet (KNMI) szerint 2100-ra akár két méterrel is.

Fotó: Unsplash/Miltiadis Fragkidis
Greenbox

Kornis Vivien

Szerkesztő

Ha az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke nem csökken, a holland partoknál az évszázad eleji magassághoz képest 2100-ra 1,2 méterrel növekedhet a tengerszint, de a szakértők hozzátették, hogy az antarktiszi jégtakaró olvadásának gyorsulásával akár kétméteres is lehet a vízszintemelkedés – számolt be a Portfolio az MTI-re hivatkozva.

A KNMI új adatai saját kutatásaikon, valamint az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) augusztusi jelentésén alapszanak.  Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Az emelkedés mértékét az eddigiekhez képest felfelé korrigálták: 2014-ben még arra számítottak a szakemberek, hogy 2100-ra legfeljebb egy méteres víszintemelkedés következhet be.

Mindemellett a KNMI a száraz tavaszok és nyarak számának növekedésére és a szélsőséges nyári esők, heves zivatarok gyakoribbá válására is figyelmeztetett.

Klímánk egyre jobban a dél-európai klíma irányába halad.

A tengerszint emelkedése különösen nagy fenyegetést jelent Hollandia számára, hiszen az ország területének jelentős része a tengerszint alatt fekszik.

Szoboszlai Dominik bemutatta a Liverpool új hazai mezét, nagyon trendi lett (videó)

Szoboszlai Dominik is magára húzhatta a Liverpool legújabb hazai mezét, ami az elmúlt évek egyik leglátványosabb tervezése.