Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,95 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
453,81 Ft
Bitcoin
63,969 $

Jelentés: brit hírszerzéssel kötött üzletet az Amazon, hogy segítsék a megfigyelést

Megállapodást kötöttek a legnagyobb brit titkosszolgálati szervek az Amazonnal, amely örömmel nyújt szolgáltatást a megfigyelésre.

Fotó: Unsplash/Christian Wiediger
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A Financial Times beszámolója szerint a brit hírszerzés az Amazon Web Services (AWS) szolgáltatásait fogja igénybe venni, hogy tárolni tudja a titkosított iratait. Az üzlet kiterjed arra is, hogy az AWS mesterséges intelligenciát és adatelemzési szolgáltatást fog nyújtani a kémkedéshez.

A brit GCHQ kémügynökség ráadásul az egekig dicsérte az AWS felhőszolgáltatásait, mely szerintük a legnagyobb védelmet adja az irataiknak. Ezt a GHCQ testvérügynökségei, az Mi5 és az Mi6 is használni fogja, valamint több kormányzati szerv, mint a védelmi minisztérium. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Belső forrásokra hivatkozva a Financial Times úgy tudja, hogy az Amazon felhőszolgáltatásaiért felelős egységével, az AWS-el még idén kötötte meg a megállapodást a brit hírszerzés, amelynek összes adatát Nagy-Britanniában fogják tárolni.

Februárban a GCHQ kiberkémei megerősítették, hogy most már sikerült teljesen integrálniuk a mesterséges intelligenciát a műveleteikbe, így könnyebben tudnak mintázatokat feltárni az adatokból, hogy ellenséges álhíreket tudjanak szétoszlatni.

A GCHQ az elmúlt évek során elavult technológiákat használt, ezért kényszerűen is magukhoz kellett ölelniük a mesterséges intelligenciát. Ehhez pedig az Amazon fogja szolgáltatni a technológiát, ami fontos üzlet mindkét fél számára.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.