Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,04 Ft
Euró
396,60 Ft
Font
475,48 Ft
Bitcoin
64,536 $

Ketten vesztették életüket, miután felrobbant egy második világháborús bomba

Mindig nagy körültekintéssel kell kezelni a világháborúból visszamaradt robbanószereket, hisz sosem lehet tudni, hogy még veszélyt jelentenek-e.

...svg content...Fotó/Illusztráció: MTI/Mihádák Zoltán
Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Nem véletlen, hogy amikor egy második világháborúból visszamaradt bombát felfedeznek, az adott ország hadseregének tűzszerészei azonnal a helyszínre sietnek, hogy hatástalanítsák.

Az óceániai térségben található Salamon-szigeteken azonban nem ezen protokoll szerint jártak el, aminek sajnálatos tragédia lett a vége. Soron kívül Karácsony Gergely: „Magyar Péter politikai fantáziája határtalan”

A helyi Solomon Times alapján a Sputnik News ugyanis arról számolt be, hogy felrobbant egy második világháborús bomba az országban, amelynek hatására két ember vesztette életét.

Helyi idő szerint hétfőn este történt a detonáció a szigetország fővárosában, ahol egy család tagjai éppen kőből készült serpenyőben készítették a vacsorájukat.

Ekkor robbant fel a semmiből egy bomba, ami felehetően éppen alattuk volt. Az édesapa és egyik fia életét vesztette a robbanásban, míg további két családtagot súlyos állapotban szállítottak kórházba.

A Solomon Times megjegyzi, hogy nem ez az első ehhez hasonló baleset idén, ugyanis továbbra is nagyon sok ilyen bomba maradt hátra a világháborúból.