Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Illegális bevándorlók foglaltak el egy pályaudvart Franciaországban

Menedékhely híján mintegy 200 bevándorló töltötte az éjszakát a a briançoni pályaudvar csarnokában.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ugur Akdemir (Illusztráció)
Külföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A városban a menekültek számára fenntartott otthon bezárta a kapuit túlterheltség miatt, ezért a bevándorlók más megoldás hiányában a pályaudvarra mentek, ahol aztán nagyjából 200-an az éjszakát töltötték. 

A menedékhely annak ellenére nem bizonyult elégségesnek, hogy augusztus végén az egyesület elhagyta a régi helyét, és egy sokkal nagyobb épületbe költözött – írja a BFM TV Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

„Az állam által rábízott feladatokon túl ez az egyesület azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy befogadóhelyet kínáljon azoknak, akik illegálisan lépték át Montgenèvre határát“ – magyarázták egy sajtóközleményben. 

Elmondták, hogy az embercsempész-hálózatoknak köszönhetően megnőtt az illegális forgalom a határon, ezért a jelenlegi helyzet jóval meghaladja a kapacitásukat. Az egyesület azt állítja, hogy elsősorban biztonsági okokból zárta be a kapuit. 

„Nem nyitunk ki újra, amíg nem lesznek új feltételek és nem kapunk segítséget az államtól“

– figyelmeztet Jean Gaboriau, az egyesület ügyintézője.

Briançon polgármestere szerint a helyzet elfogadhatatlan, úgy érzi, „túszul ejtették“ a lakosságot, és azt akarja, hogy „a lehető leggyorsabban“ és „nyugodt módon“ ürítsék ki az állomást.