Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,84 Ft
Euró
388,17 Ft
Font
452,51 Ft
Bitcoin
63,581 $

Jogerős ítélet születhet a veronai buszbaleset ügyében

A mai nap folyamán végleg pont kerülhet a 2017-ben bekövetkezett tragikus kimenetelű incidens végére.

MTI/EPA
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A per a busz vezetője, V. János ellen folyik, akit 2020-ban, nem jogerősen a kiszabható legmagasabb, 12 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság. Az elsőfokú eljárásban a bíró indoklása szerint egyértelmű összefüggés volt kimutatható a sofőr súlyos alvászavara és a baleset bekövetkezése között – írta az Index.

A bizonyítékok alapján V. János nem tett meg mindent azért, hogy jó egészségi állapota megőrzéséért, azonban a sofőr orvosa és a buszt üzemeltető cég ellen szintén megszüntették a büntetőeljárást. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

2017. január 20-án Verona és Velence között, az A4-es autópályán a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, tanárai és hozzátartozói szenvedtek buszbalesetet, az éjszakai órákban ugyanis a jármű egy oszlopnak csapódott, majd kigyulladt.

Az autóbuszon 56-an utaztak, az incidens során összesen 18-an életüket vesztették az ütközés és a fellobbanó lángok miatt, 26-an pedig megsérültek.

Az autóbusz üzemben tartójának gépjármű-felelősségbiztosítási szerződését a Groupama Biztosító kezelte, az érintettek és családtagjaik számára összesen csaknem 1,89 milliárd forintot fizetett ki. A vagyoni károkon felül az elhunytak közeli hozzátartozói, valamint a súlyosan vagy könnyebben sérültek részére, illetve azok számára is, akik nem szenvedtek közvetlen fizikai sérülést, sérelemdíjat fizettek – olvasható a lap beszámolójában.

Nem csupán olasz, hanem magyar ítélet is jöhet, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon ugyanis az a férfi ül a vádlottak padján, aki az eseményeket követően kegyeletsértő, rasszista és mocskolódó üzenetekkel bombázta a buszbaleset áldozatainak szeretteit álprofilok segítségével.

Frissítés:

A tárgyaláson végül úgynevezett peren kívüli egyezség született, melynek értelmében V. Jánost hat év börtönre ítélték, amit majd Olaszországban kell letöltenie.

Letartóztattak egy amerikai katonát Oroszországban, lopással vádolják

Múlt csütörtökön, Vlagyivosztokban vették őrizetbe a 34 éves férfit.