Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,48 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,583 $

Az elrabolt misszionáriusok megölésével fenyegetett a rettegett Haiti bűnbanda

Még a múlt hétvégén rabolták el az amerikai hittérítőket, akik azóta is a rettegett Haiti bűnbanda fogságában vannak.

Port-au-Prince, 2021. október 17. A helyszínt biztosítják rendõrök Port-au-Prince-ben, ahol Ariel Henry haiti miniszterelnök virágot tett Jean Jacques Dessalines szabadsághõs emlékmûvéhez 2021. október 17-én. Ismeretlen tettesek elraboltak 17 misszionáriust a fõvárosban, Port-au-Prince-ben. MTI/AP/Joseph Odelyn
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A bűnszervezet vezetője pedig azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben nem kapják meg a váltságdíjat, meg fogják ölni a misszionáriusokat – derül ki egy, az AFP birtokába jutott videóból, amelyet még szerdán készítettek.

A felvételen látható, ahogyan Wilson Joseph, a bűnszervezet vezetője haiti kreol nyelven kezd el beszélni, öltönyt visel és fegyveres őrök veszik körül. Joseph öt koporsó előtt áll, amely az ő bandája tagjainak holttesteit tartalmazza. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

„Mivel nem kapom meg azt, amit akarok, ezért meg fogom ölni ezeket az amerikaiakat”

mondta.

Egy névtelenségét kérő, vezető beosztású amerikai tisztviselő a hírügynökségnek elmondta, hogy a videók megvizsgálása alapján valósnak tűnik a felvétel, valóban a bűnszervezet vezetője fenyegetőzhetett.

Mint közölte, folyamatosan kapcsolatban vannak a helyi segélyszervezetekkel, a haiti rendőrséggel és még az FBI is küldött egységeket az országba. A bűnszervezet 17 millió dolláros váltságdíjat szeretne kapni a hittérítőkért, akiket a fővárosban raboltak el.

A helyzet érdekessége, hogy az esetet megelőzően az Egyesült Államok figyelmeztetett minden amerikait, hogy ne utazzon Haitibe a bűnszervezetek emberrablásai miatt, amelynek meglehetősen gyakran vannak amerikai áldozatai.

Haitiben teljes a politikai káosz, legutóbb csütörtökön volt egy hatalmas tüntetés a fővárosban, melynek során a motoros taxisok lezárták az utakat. A demonstráció a magas üzemanyagárak és a hiány miatt volt, mely azért alakult ki, mert a bűnbandák szereztek irányítást az olaj felett.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.