Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,804 $

Emberi maradványokat találtak azon a területen, ahol a meggyilkolt Gabby Petito vőlegényének holmija volt

Laundrie, akit a Gabby Petito ügy egyik érintettjeként tartanak számon, öt hete tűnt el.

Fotó: Instagram/Brian Laundrie
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Emberi maradványokat találtak ugyanazon a területen, ahol a több mint egy hónapja eltűnt Brian Laundrie, Gabby Petito vőlegényének személyes tárgyait is megtalálták – közölték szerdán a hatóságok.

Egy magas rangú bűnüldözési tisztviselő elmondta, hogy a floridai Carlton rezervátumban találtak részlegesnek tűnő emberi maradványokat egy olyan helyen, amely korábban víz alá került. Nem erősítették meg, hogy Laundrie maradványai lettek volna. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

„A nyomozók a mai nap folyamán emberi maradványokat találtak személyes tárgyakkal, például egy hátizsákkal és egy jegyzetfüzettel együtt, amelyek Brian Laundrie-é voltak. Ezeket a tárgyakat egy olyan területen találtuk, amely egészen a közelmúltig víz alatt volt”

– mondta Michael McPherson, az FBI tampai irodájának különleges ügynöke újságíróknak.

Laundrie szülei az FBI ügynökeit és a North Port-i rendőrséget a Myakkahatchee Creek Környezetvédelmi Parkhoz irányították, ahol „néhány, Brianhez tartozó tárgyat találtak” – fogalmazott Steven Bertolino, a Laundrie család ügyvédje egy nyilatkozatban.

„Chris és Roberta Laundrie a mai nap folyamán a parkban tartózkodott, amikor emberi maradványokat és Brian néhány holmiját megtalálták egy olyan területen, ahol eredetileg azt jelezték a bűnüldöző hatóságoknak, hogy Brian lehet. Chris és Roberta megvárják az emberi maradványok törvényszéki azonosítását, mielőtt további nyilatkozatot tennének”

– közölte Bertolino egy másik nyilatkozatban szerda este.

Bertolino a CNN-nek adott szerda esti telefonos interjújában azt mondta, hogy „nagy a valószínűsége annak, hogy ez Brian maradványa, de megvárjuk a törvényszéki eredmények beérkezését, hogy ezt megerősítsük”. A Pasco megyei seriff hivatalának közlése szerint a helyi orvosszakértőt és egy emberi maradványok felkutatására kiképzett K9-es egységet hívtak a helyszínre.

A Carlton Reserve és a szomszédos Myakkahatchee Creek Környezetvédelmi Park rövid autóútra van északra a Laundrie család otthonától. Mindkét terület egy részét várhatóan több napra lezárják a nyilvánosság elől, amíg a nyomozók átfésülik a területet – mondta McPherson.

Laundrie-t Petito eltűnésével kapcsolatban gyanúsítottként tartják számon, és letartóztatási parancsot adtak ki ellene, miután a hatóságok szerint engedély nélkül használta a bankkártyáját. Petito holttestét szeptember 19-én találták meg a Wyoming állambeli Bridger-Teton Nemzeti Parkban lévő Spread Creek kemping területén; a halottkém „kézzel történő fojtogatással” elkövetett emberölésnek minősítette a halálát – a halottkém szerint Petito már legalább három hete halott volt – írja az NBC News.