Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,775 $

Fegyveresek támadták meg a falut, 16 civilt gyilkoltak meg az éj leple alatt

Több mint egy tucat ember eltűnését jelentették a Szövetséges Demokratikus Erők (ADF) fegyveres csoportnak tulajdonított legutóbbi észak-kivui támadás után.

Fotó: Flickr/babasteve
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy megfigyelőcsoport szerint a támadók legalább 16 civilt öltek meg három faluban a Kongói Demokratikus Köztársaság konfliktus sújtotta keleti részén történt legutóbbi támadások során. A Kivu Security Tracker, amely feltérképezi az erőszakot a régióban, csütörtökön közölte, hogy a gyilkosságok az éjszaka folyamán Mayele, Kalembo és Toya falvakban történtek az Észak-Kivu tartomány Beni régiójában.

„Az ADF-et gyanúsítják” – tette hozzá a Twitteren a csoport, utalva a Szövetséges Demokratikus Erők (ADF) fegyveres csoportra, amely régóta aktív az ország keleti határa mentén. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Maleki Mulala civil társadalmi koordinátor az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy a halálos áldozatok száma eléri a 18-at, és több mint egy tucat ember eltűnt. Elmondta továbbá, hogy négy nő is az elhunytak között van, és azzal vádolta a hadsereget, hogy nem üldözte a támadókat.

Antony Mualushayi százados, a hadsereg Beni régióért felelős szóvivője azonban azt mondta, hogy a katonák összecsaptak „terroristák” egy csoportjával, köztük az ADF harcosaival a térségben – számolt be az Al Jazeera.

Kivu 944 civil megölését jelentette Észak-Kivu és a szomszédos Ituri tartományban május óta, amikor „ostromállapotot” hirdettek, amelynek keretében a vezető civil posztokat katonai vagy rendőrségi tisztviselők vették át, hogy megpróbálják megfékezni a régióban több mint negyedszázada garázdálkodó tucatnyi fegyveres csoportot.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.