Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,50 Ft
Euró
389,13 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,740 $

Kötelezővé tették a védettség igazolását a munkavállalók számára Ausztriában

Az osztrák kormány szerdai döntésének értelmében a munkavállalók többségének novembertől igazolnia kell a koronavírus elleni védettséget a munkahelyén.

Fotó: Unsplash/ Dimitry Anikin
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A rendelkezés szerint a munkavállalóknak olyan dokumentumra lesz szükségük, mely igazolja, hogy megkapták a védőoltást, átestek a megbetegedésen, vagy negatív PCR-teszttel rendelkeznek. 

Az igazolás meglétét szűrópróbaszerűen ellenőrzik majd, a szabályok megsértéséért pedig a munkavállalókkal szemben akár 500 eurós, vagyis körülbelül 190 ezer forintos, míg munkáltatókkal szemben akár 3600 eurós, azaz több mint egymillió forintos bírságot szabhatnak ki.  Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

Martin Kocher munkaügyi miniszter közölte: abban bízik, hogy a bírságoknak elejét lehet venni munkáltatói nyomással, illetve az igazolással nem rendelkezők számára a távmunka biztosításával – számolt be a 444.hu az MTI-re hivatkozva.

A rendelkezés alól kivételt képeznek azok a munkavállalók, akik olyan munkát végeznek, melynek során nem érintkeznek rendszeresen másokkal, tehát például a teherautósofőrök. 

Az osztrák lapok olvasói, illetve az osztrák Facebook-csoportok tagjai közül sokan arról számoltak be, hogy a 3G-szabály eddig is érvényben volt a munkahelyükön, így nem sok minden fog változni számunkra. A 3G-szabály neve a geimpft-getestet-genesenre utal, mely az oltottságot, a negatív tesztet vagy a betegségen való korábbi átesést jelenti. 

A több mint 8 millió fős lélekszámú Ausztriában eddig a lakosság mintegy 62 százaléka került teljes mértékben immunizálásra, és a Johns Hopkins Egyetem szerdai adatai szerint eddig 783.996 fertőzöttet azonosítottak az országban a járvány kitörése óta. 11.209 vesztette életét koronavírus okozta megbetegedésben.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.

Váratlan eredmény született a Chelsea-Tottenham rangadón

A Chelsea továbbra is nagyon hektikus formában játszik, addig a Tottenham szép lassan lemondhat a Bajnokok Ligája indulásról.

Így lehet megállapítani, mely árus kínál valóban magyar epret

Több dolog is van, ami arra utal, hogy a „mézédes magyar epret” kínáló árusok között egyesek ellenőrizetlen forrásból származó, jellemzően spanyol vagy görög szamócát próbálnak rásózni az emberre.