Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,97 Ft
Euró
392,10 Ft
Font
462,68 Ft
Bitcoin
54,358 $

Gulyás Gergely személyesen jelezte, hogy nem lesz gigaberuházás Zamárdiban

Radikálisan átalakította volna Zamárdi városképét egy látványterv, amit egy országgyűlési képviselő kérésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter is kommentált.

...svg content...Fotó: Építészfórum
Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Építészfórum beszámolója szerint a város látványterveket közölt a tervezett közel 12 hektáros területen történő beruházásról, amely a Szent István út mindkét oldalán nagy kiterjedésű kempingeket és nyaralókat érintene.

A Déli részre egy négycsillagos, 72 szobás konferencia- és wellness hotelt terveztek, valamint 756 lakóegységet és ehhez tartozó üzleteket, szolgáltatásokat kalkuláltak a tervekbe. A lakóépületek 3 és 5 emeletesek lennének, pince, földszint és tetőszint mellett. Soron kívül Orbán Viktor a magas benzinárakról: Ha a szép szó nem segít, intézkedni fogunk

A tervezők azzal érveltek, hogy az ötemeletes lakóházak egyrészt alacsonyabban tartják az érintett területek beépítettségét, másrészt a magasabban helyezkedő lakásokból kiváló panoráma nyílna a Balaton nyugati medencéjére és a Tihanyi-félszigetre.

WItzmann Mihály országgyűlési képviselő azonban közölte, hogy az építkezés több zamárdi lakost is aggasztana, ezért személyesen kereste fel Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a projekt leállítása miatt.

Gulyás ezzel egyetértett, szerinte a 19 társasház és a szálloda aránytalanul nagy beruházás lenne és egyáltalán nem illik a városképbe – írja az Infostart. A Miniszterelnökség szerint ezzel elveszne Zamárdi Balaton-parti hangulata és a védett tihanyi tájkép is sérülne.

Gulyás jelezte azt is, hogy a Miniszterelnökég nem támogatja a beruházást és kizárt, hogy egy ilyen terv építési engedélyt kapjon, ugyanakkor jelezte: a Kormányhivatalban és az építésügyért felelős Miniszterelnökségen nincs is engedélyezési eljárás folyamatban ennek kapcsán.

A kormánynál betelt a pohár a reptéri helyzet miatt, azonnali beavatkozás szükséges

Nagy Márton személyesen jár el az ügyben, mert tarthatatlan a helyzet a repülőtéren.