Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Észak-Korea állítólag még mindig vírusmentes, és még tippeket is adnak

Észak-Korea még mindig azt állítja, hogy egyetlen koronavírus-fertőzést sem regisztrált az országban, most pedig azt mondja, hogy hajlandó megosztani „a vírusfelügyelet legjobb gyakorlatát”.

Fotó: MTI/AP/Dzson Csol Dzsin
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet jelentése szerint az ország további 702 embert vizsgált meg, de még mindig nem vezették be a vakcinákat. Észak-Korea továbbra is fenntartja, hogy nem volt vírusos megbetegedése, miközben a jelentések szerint megosztotta az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) a koronavírus és az influenza integrált felügyeletével kapcsolatos „legjobb gyakorlatokat”.

A WHO legutóbbi heti helyzetjelentése szerint a KNDK további 702 embert vizsgált meg polimeráz láncreakcióval, és nem találtak vírusos esetet. Az október 1-11. között végzett vizsgálatok 117 influenzaszerű megbetegedésben vagy súlyos akut légúti fertőzésben szenvedő személyre és 585 egészségügyi dolgozóra terjedtek ki. Észak-Korea most azt állítja, hogy összesen 42 095 személyt vizsgált meg, bár a WHO-val megosztott adatait nem lehet függetlenül ellenőrizni. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Jelentésében a WHO Délkelet-ázsiai Regionális Irodája (SEARO) megemlítette a „folyamatban lévő 2. WHO globális konzultációt az influenza és a SARS-CoV-2 integrált felügyeletéről”, és azt mondta, hogy „elősegítette India, Nepál, Kelet-Timor és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság hozzájárulását a koronavírus és az influenzavírusok integrált felügyeletével kapcsolatos legjobb gyakorlatokhoz”.

A WHO SEARO nem válaszolt az NK News megkeresésére, amelyben a WHO-nak nyújtott észak-koreai hozzájárulás jellegére vonatkozóan kértek felvilágosítást. A szervezet a felügyeletet úgy definiálja, mint „erőforrás-hatékony megközelítést az orvosi ellátást igénylő betegek vírusfertőzéseiről és az influenza-felügyeleti esetdefinícióknak megfelelő vírusfertőzésekről egyaránt kritikus információk gyűjtésére”.

Az észak-koreai állami média továbbra is hangsúlyozta a vírusellenes intézkedések, például a maszkok viselése és a kézmosás fontosságát, megjegyezve, hogy „a fertőzés veszélye hidegebb időben megnő”.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.