Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,802 $

Tíz évre börtönbe küldenek egy volt miniszterelnököt

Nem fogadták el Ahmed Ouyahia volt algériai miniszterelnök fellebbezését, így jogerőre emelkedett az elsőfokú bíróság által kiszabott 10 éves börtönbüntetése.

...svg content...Kombókép Ahmed Ujahja (b) és Abdel-Málik Szellál volt algériai miniszterelnökökrõl, akiket 2019. december 10-én korrupció vádjával börtönbüntetésre ítélt az algériai bíróság. Ujahja a 15 év börtönbüntetés mellett 16 ezer dolláros (csaknem 5 millió forint), Szellál pedig 12 év börtönbüntetés mellé 8 ezer dolláros (körülbelül 2 millió forint) pénzbírságot is kapott. Mindketten Abdelaziz Buteflika államfõ ideje alatt töltötték be a miniszterelnöki tisztséget. MTI/EPA/Mohamed Messzara
Külföld
Author image

Takács Petra

Szerkesztő

Ouyahia egy korrupciós botrány miatt került a vádlottak padjára és az algériai bíróságok meg is állapították felelősségét.

Ouyahia még egy korábbi tárgyaláson elismerte, hogy aranyrudakat kapott különböző közel-keleti üzletemberektől, amelyeket utána a feketepiacon haszonnal továbbadott. Soron kívül Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

A volt kormányfő ezzel 2.6 millió dollárt érő haszonra tett szert, amelyeket után visszaforgatott különböző politikai kampányokba.

Az ügyben szintén érintett volt Algéria egyik legnagyobb üzletembere, Mourad Oulami is, aki szintén 10 éves börtönbüntetést kapott – írja a Middle East Monitor.

Rajta kívül még ugyanazon tárgyalás keretében elítélték Youcef Yousf korábbi algériai energetikai minisztert, ő némileg enyhébb, hároméves börtönbüntetést kapott.

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.