Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,25 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
453,02 Ft
Bitcoin
64,178 $

Másfél milliárd forint áfát csaltak el alkoholos italokkal

Kiskőrösi bűnszervezetet számolt fel a NAV, amely másfél milliárd forint áfát csalt el minőségi alkoholtermékekkel kereskedésével.

Fotó: Unsplash/Adam Wilson
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Egy Kiskőrösről irányított, szeszes itallal kereskedő, a költségvetésnek több mint másfél milliárd forint kárt okozó bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A gyanú szerint a banda tagjai Lengyelországból származó sörrel és jellemzően szlovák cégeken keresztül számlázott, minőségi alkoholtermékekkel kereskedtek. Az italokat folyamatosan cserélődő, strómanok vezette „bukó” cégeken futtatták át fiktív számlákkal, majd nagykereskedőknek értékesítették. Ezzel a módszerrel több mint 1,6 milliárd forint áfát és népegészségügyi termékadót csaltak el. Soron kívül Ismét növekedésnek indultak az élelmiszerárak, mutatjuk, mi drágult a leginkább

Az ügy felderítésében több mint száz pénzügyi nyomozó, járőr, revizor és informatikus vett részt. Az ország huszonöt pontján foglaltak le bizonyítékokat, tizennégy embert hallgattak ki gyanúsítottként, a bűncselekménnyel okozott kár megtérülésére pedig hat ingatlant zároltak.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványára bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte a négy őrizetben lévő gyanúsított letartóztatását.

(MTI)

Bemutatták a SpaceX első, űrsétákhoz tervezett high-tech ruháját (videó)

Bemutatta a SpaceX azokat a különleges űrruhákat, amelyeket a "Polaris Dawn" küldetés során végrehajtott űrséta alkalmával fognak viselni az űrhajósok.