Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,16 Ft
Euró
395,42 Ft
Font
467,88 Ft
Bitcoin
66,733 $

Eldőlt, a postai dolgozók 9 százalékos béremelést kapnak jövőre

Megegyeztek a jövő évi 9 százalékos béremelés részleteiről a postánál, így már biztos a béremelés.

...svg content...Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) vezérigazgatója és Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. elnöke a Kukori és Kotkoda címû rajzfilmsorozat szereplõit ábrázoló alkalmi bélyegblokk, a Mesehõsök bélyegkollekció újabb darabja kibocsátásán Budapesten, a La Vida Duna Rendezvényházban 2021. szeptember 2-án. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Megegyezett a jövő évi 9 százalékos béremelés részleteiről a Magyar Posta vezetése és a két legnagyobb postai szakszervezet, a béremelésen túl a minimum 15 éves munkaviszonnyal rendelkezők egyszeri bérjellegű kifizetést is kapnak – tájékoztatta a Magyar Posta Zrt. kedden az MTI-t.

A közleményben felidézték: az idén kötött, három évre szóló bérmegállapodás már rögzítette, hogy a 2021-es általános 4 százalékos béremelést jövőre átlagosan 9 százalékos emelés követi. Ennek részleteiről egyeztetett a társaság vezetése és a két legnagyobb szakszervezet az elmúlt hónapokban. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A hétfőn aláírt megállapodás szerint a jövő évi bérfejlesztés differenciált lesz, és legalább 9 százalékos vagy annál magasabb mértékű alapbér-emelés várható a végrehajtási területeken dolgozóknál azokban a munkakörökben, ahol a bérpiaci mediánokhoz képest nagyobb az elmaradás.

A vállalat vezetői és a szakszervezetek megállapodtak az éven belüli lojalitásra fordított egyszeri kifizetés összegében is, ez 2022-ben 100 ezer forint lesz. Ezen kívül a minimum 15 éves munkaviszonnyal rendelkezők jövőre egyszeri kifizetésként jubileumi elismerésben is részesülnek a munkaviszony hosszától függő mértékben.

A közlemény szerint a vállalat vezérigazgatója a megállapodás aláírását követően elmondta, a tárgyalások során a cél az volt, hogy a munkaerőpiaci szempontból kritikus munkakörökben dolgozó munkatársak az átlagnál nagyobb mértékű emelést kapjanak, és elismerjék azt is, ha egy munkavállaló hűséges a vállalathoz. A hároméves bérmegállapodás 2023-ig garantálja a bérek kiszámítható emelkedését a postások számára – tette hozzá.

A 2021-2023 közötti időszakra szóló megállapodás szerint a 3 év alatt összesen 15 százalékkal emelkedik a postai munkatársak alapbére, amely a 2021-es 4 százalékos emelést követően jövőre átlagosan 9 százalékkal, 2023-ban pedig 2 százalékkal nő.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.

Mbappé esetleges orrtörése miatt aggódnak a franciák

A támadó egy szerencsétlen mozdulat során sérült meg és kényszerült idő előtt befejezni a mérkőzést.

Újabb népszerű édesítőszerről derült ki, hogy komoly veszélyt jelenthet az egészségre

Egy friss tanulmány szerint 1000-szeresére emelheti a vér glükózszintjét a xilit, de vérrögképződést is előidézhet, ami stroke-ot vagy szívrohamot okozhat.