Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,760 $

Rárontottak egy konvojra a lázadók, 20 ember vesztette életét

Ismét tömeges halálozással járó támadást indítottak a lázadók a háború által sújtott országban.

...svg content...Fotó: Illusztráció/MTI/EPA/Adrienne Surprenant
Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

20-ra emelkedett a három nappal ezelőtti lázadótámadás halálos áldozatainak a száma a Közép-Afrikai Köztársaságban – számolt be róla a Reuters.

A lázadók egy kisteherautókból álló konvojra támadtak rá, először rálőttek majd felgyújtották az Alindao városából Bambariba tartó járműveket. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

Először arról érkezett beszámoló, hogy a háború által sújtott városba tartó konvoj elleni támadás 12 halálos áldozattal járt, ám legújabb információk szerint ez 20-ra emelkedett.

A hatóságok szerint a támadás mögött a Hazafiak Koalíciója a Változásért (CPC) nevű lázadószervezet, amely Faustin-Archange Touadera elnök ellen jött létre több milíciából.

A lázadócsoport egyébként Francois Bozize korábbi közép-afrikai elnöknek tett hűséget, eddig még nem vállalták magukra a támadást.

A Közép-Afrikai Köztársaság egyébként 2013-ban süllyedt káoszba, amikor a főként muszlimokból álló lázadócsoportok megbuktatták Bozize-t, akit pedig főként keresztények támogattak.

Azóta gyakorlatilag megállás nélkül polgárháború van, amely számos háborús bűntettet vont maga után és még afrikai viszonylatban is rendkívül véresnek számít.  

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.