Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,61 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
453,80 Ft
Bitcoin
63,996 $

Két ember életét vesztette a szíriai támaszpontra mért izraeli csapásban

Egy közép-szíriai légi támaszpontra mért izraeli rakétacsapás megölt két Damaszkusszal szövetséges külföldi harcost és megsebesített több szíriai szolgálati személyt – közölte szombaton egy brit székhelyű háborús megfigyelőközpont.

Fotó: MTI/AP
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint a két külföldi a T4 légibázis elleni péntek késő esti támadásban halt meg, de állampolgárságuk nem volt azonnal tisztázott. A SANA hivatalos szíriai hírügynökség korábban azt közölte, hogy „este 9 óra körül az izraeli ellenség… rakéták sorozatát lőtte ki a T4 katonai repülőtér felé”.

„A támadásban hat katona megsebesült, és anyagi károkat is okozott” Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

– tette hozzá.

A Megfigyelőközpont szerint a támadás célpontja egy dróntelep volt a támaszponton. Az AFP megkeresésére az izraeli hadsereg szóvivője azt mondta, hogy a hadsereg nem kommentálja a külföldi médiajelentéseket.

A szíriai polgárháború 2011-es kitörése óta Izrael rendszeresen hajt végre légicsapásokat Szírián belül, amelyek többnyire a damaszkuszi rezsimmel szövetséges iráni és libanoni Hezbollah erőket, valamint a szíriai kormánycsapatokat célozzák.

Az izraeli hadsereg ritkán ismeri el az egyes csapásokat, de többször kijelentette, hogy nem fogja hagyni, hogy Szíria főellenségének, Iránnak a fellegvárává váljon – írja az Al Arabiya.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.