Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Még mindig bizonytalanság uralkodik a hazai vendéglátásban

Habár a tavaszi újranyitás körüli rohamnak már vége, a munkaerőhiány miatt a fizetések emelkedtek, a vendéglátóhelyek pedig versenyeznek a dolgozókért.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jay Wennington
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Igaz, a vártnál kevesebb vállalat esett el a vendéglátásban a koronavírus-járvány miatti válságban, de az is biztos, hogy egy újabb csapást már nem bírna el a magyar vendéglátás.

Gerendai Károly, a Sziget alapítója és Costes Éttermek ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, egyelőre hitelei vannak, nem pedig tartalékai, a cégcsoport bővítését egyelőre most nem is tervezi, mert még meglévő portfóliójával sem látja az alagút végét. Jelenleg a veszteséges helyeket foltozzák, elmondása szerint a kedvező hitelek ösztönözhetik majd a fejlesztéseket. Soron kívül Ország Karácsonyfája: már kivágták a hatalmas fenyőt, ma útnak indítják (videó)

A vendéglátás mai két legfőbb problémája, hogy munkaerő- és vendéghiány állt be, a kereslet ugyanis nyáron nem állt vissza a koronavírus-járvány előtti szintre: egyesek vagy félnek étterembe menni, vagy egyszerűen megváltoztatták szokásaikat és már csak rendelnek, vagy éppen otthon főznek.

A munkaerőhiány miatt feljebb kúsztak ugyan a fizetések, de a bizonytalanság miatt nagyon nehéz visszacsábítani azokat a dolgozókat, akik a koronavírus-járvány miatti lezárások alatt új munkahelyet kerestek maguknak. A válság legnagyobb vesztesei a vendéglátásban pedig a fine dining éttermek, hiszen ők nem tudtak átállni a kiszállításra írja a Pénzcentrum.

Google kereső: ezt nehogy beírja, ellophatják minden adatát

Meglepő módon próbálnak a hackerek hozzáférni a Google keresőt használók személyes adataihoz.

Kutatás bizonyítja, meglepő hatása lehet a rendszeres tojásfogyasztásnak

Bár ebben az állati élelmiszerben sok a koleszterin, a kutatók úgy vélik, egyáltalán nem egészségtelen, sőt: rendszeres fogyasztásának kifejezetten jó hatása lehet egy új tanulmány szerint.

Mit együnk és mit ne, ha elkerülnénk az őszi betegségeket? Ezt mondja a szakértő

Egy dietetikus elárulta, melyek azok az élelmiszerek, amelyeket érdemes előnyben részesíteni vagy elkerülni, ha a cél az, hogy ősszel és télen is csúcsformában legyen az immunrendszerünk.