Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Novák Katalin újabb támogatást jelentett be a kisgyerekes szülők számára

Novák közölte, támogatást igényelhetnek a dolgozni visszatérő kisgyerekes szülők.

Fotó: MTI/Soós Lajos
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Havi akár 40 ezer forintos támogatást is igényelhetnek azok a kisgyerekes édesanyák, akik visszatérnének a munkaerőpiacra és ezalatt gyermeküket nem önkormányzati fenntartású intézményben helyeznék el – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton, a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Novák Katalin kifejtette, a támogatást 2022. december 31-éig azok a három év alatti gyermeket nevelő szülők igényelhetik, akik a munkába visszatérve gyermeküket nem önkormányzati fenntartású bölcsődei ellátásban vagy napközbeni gyermekfelügyeletet nyújtó szolgáltatásban szeretnék elhelyezni. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A miniszter elmondta, a támogatás igényléséhez a Magyar Államkincstár honlapján kell benyújtani az igényt azoknak, akik most mennének vissza dolgozni, de nem szeretnének sokat fizetni gyermekük elhelyezéséért.

(MTI)

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.