Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Ha gyakran utazol repülővel, ennek nem fogsz örülni

Egy szakértő szerint a repülőgépeken még legalább két évig viselni kell maszkokat, egészen addig, amíg a koronavírus veszélyt jelent.

...svg content...Fotó: Unsplash/SoviLe
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Zack Zainal Abidin, az Emirates csoport biztonsággal foglalkozó leányvállalatának igazgatóhelyettese úgy véli, a repülőgépek utasainak még legalább két évig viselniük kell a maszkokat, de minimum addig, míg a koronavírus ugyanolyan közönséges betegséggé válik, mint az influenza.

A globális koronavírus-járvány komoly kihívás elé állította a világot, ez alól pedig nem volt kivétel a légi közlekedési ágazat sem: több biztonsági megoldás nem működik. Mivel a vírus miatt mindenhol érintésmentességre törekednek, így kivitelezhetetlenné vált a korábbi gyakorlat, mely szerint az ujjlenyomat-azonosítás volt a terrorfenyegetettség felderítésének egyik módja – írja a National. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A maszkok miatt az arcfelismerés sem hatékony eszköz – mondta egy dubaji repülésbiztonsági konferencián. Azonban ahogy telik az idő, a fenyegetések is egyre kifinomultabbak, így a reptereknek is új megoldásokat kell alkalmazniuk, de a legfontosabb a kiberbiztonsági kockázatok csökkentése.

A Világgazdasági Fórum tavaly kiadott jelentése szerint a kormányok és a légi iparban működő cégek nehezen tudnak alkalmazkodni a kiberbűnözők fenyegetéseihez ,ezért arra szólították fel a légitársaságokat, hogy egységesítsék fellépésüket.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.