Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,79 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,61 Ft
Bitcoin
63,049 $

Kárpátaljai magyarok ellen terveztek merényletet

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) bejelentést tett egy megakadályozott merényletsorozatról, de konkrétumokat nem árult el.

...svg content...Fotó: Flickr/Vladimir
Külföld
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A kiszo.net szerkesztőségébe eljuttatott hivatalos közleményben az áll, hogy a nyomozók megakadályoztak egy merényletsorozatot Kárpátalján. 

Annyit közöltek, hogy a támadások szervezője fel akart robbantani egy külképviseletet az egyik határ menti járásban, valamint ugyanitt külföldi rendszámú járműveket és történelmi jelentőségű emlékműveket akart megrongálni.  Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

30 ezer dolláros díjért cserébe bérgyilkost keresett, akinek az feladata egy ismert kárpátaljai civil meggyilkolása lett volna.

A titkosszolgálat szerint a merénylőnek az volt a célja, hogy destabilizálja a társadalmi-politikai helyzetet, valamit aláássa Ukrajna nemzetközi tekintélyét.

Az SZBU megyei főosztálya arról tájékoztatott, hogy a személy Luhanszk megyéből származik, és jelenleg Oroszországban bujkál, ugyanis beépítette az orosz titkosszolgálat.