Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Többen megsérültek egy iskolai lövöldözés során Texasban

A gyanúsított elmenekült a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel keresi.

Fotó: Unsplash/Joshua Hoehne
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Négyen megsebesültek egy iskolai lövöldözésben amerikai idő szerint szerdán reggel a Texas állambeli Arlingtonban, a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre – jelentette az amerikai sajtó.

Az arlingtoni rendőrség megerősítette, hogy a Timberview Gimnáziumban történt a lövöldözés, és kollégáik „módszeres keresést” folytatnak az elkövető után. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A rendőrség tájékoztatása szerint a négy sérült közül hármat kórházba szállítottak, a negyedik sérültet – egy várandós nőt – aki elesett, a helyszínen látták el. A lövöldözés gyanúsítottja a 18 éves afroamerikai Timothy George Simpkins, aki egy ezüst színű Dodge Charger típusú gépjárművel menekült el a helyszínről. A hatóságok azt is elmondták, hogy a lövöldözés egy verekedés után tört ki.

A hatóságok, miután biztosították a területet, azonnal evakuálták a diákokat az iskolából egy közeli kulturális központba.

Texas állam legsúlyosabb iskolai lövöldözése 2018 májusában történt, amikor a 17 éves fehér Dimitrios Pagourtzis sörétes puskával és pisztollyal felfegyverkezve tüzet nyitott a Santa Fe Gimnáziumban, Houston közelében. Az akkori eset során 10 ember vesztette életét.

(MTI)

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.