Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,197 $

Visszadobták a Paks 2-es beruházást, hiánypótlás szükséges

Az Országos Atomenergia Hivatal hiánypótlást rendelt el a Paks 2-es beruházásnál, amelynek okát meg is indokolták.

...svg content...A Paks II. beruházás helyszíne, háttérben az atomerõmû 2014. február 24-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

A Paks II. Atomerőmű Zrt. még 2020. június 30-án nyújtotta be az új atomerőművi blokkok létesítésére vonatkozó kérelmét – idézte fel az Index. Az OAH 12 hónapot kapott az elbírálásra, amit még három hónappal meg is hosszabbítottak.

Az OAH nemzetközi és hazai szakértőket is bevont az engedélyeztetési eljárásba, valamint a pályázat szakmai alapú vizsgálatára, melynek célja az volt, hogy a tervezett nukleáris blokkok megfelelnek-e a legmagasabb szintű követelményeknek. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

A hivatal indoklása szerint a benyújtott dokumentáció több tekintetben rendkívül alapos, ugyanakkor annak érdekében, hogy a hatóság meg tudjon győzni valamennyi követelmény maradéktalan teljesüléséről, néhány területen további értékelésre van szükség.

Mint írja, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek a létesítési eljárással párhuzamosan lefolytatott missziójáról származó ajánlásokat is figyelembe kell venni, az OAH ezért úgy döntött, hogy hiánypótlásra van szükség.

A Paks II létesítése egyébként vitapont már egy ideje a kormány és az ellenzék között, részben az atomenergia környezetvédelmi szempontjai mentén, másrészt meg a projekt megvalósításához szükséges orosz hitel miatt.

Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést a közmédia Magyar Péter beszéde után

Az MTVA hivatalos közleményben tagadta Magyar Péter állításait.