Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,30 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
452,77 Ft
Bitcoin
63,536 $

MSZP-LMP-Párbeszéd: ne legyen újabb online regisztráció, bárhol lehessen szavazni

A Karácsony Gergely főpolgármestert támogató hárompárti szövetség javaslatokat fogalmazott meg az előválasztás második fordulójának lebonyolításával kapcsolatban.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke, Karácsony Gergely fõpolgármester (k) és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetõje évzáró sajtótájékoztatót tart a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. december 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az elsőt Kunhalmi Ágnes közölte a három párt közös sajtótájékoztatóján, amely arról szól, hogy ne kelljen az előválasztás második fordulójában ismételten átesnie azoknak az online azonosításon, akik már leszavaztak az első fordulóban.

A három párt javaslatot tett arra is, hogy a második fordulót október 9. és október 16. között tartsák, Csárdi Antal (LMP) megfogalmazása szerint szándékosan vettek bele két hétvégét. Hozzátette: hasonló szavazói számra számítanak, mint az első fordulóban, amely valahol 600 ezer felett lesz. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Tordai Bence (Párbeszéd) közölte a hárompárti szövetség harmadik javaslatát, melynek értelmében a második fordulóban bárhol le tudjon szavazni mindenki élőben, ne csak a lakcíme szerinti sátorban.

Elmondásuk szerint ez az első forduló során is már gondot okozott, viszont a másodikban, ahol mindenki már csak miniszterelnök-jelöltekre szavaz, nem sok értelme van a lakcím szerinti szavazás megtartásának.

Kedd este fog zárulni az ellenzéki előválasztás első fordulója, amelyet követően kiderül, hogy melyik 106 képviselő fogja kihívni a Fidesz-KDNP kormánykoalíció jelöltjét a 2022-es országgyűlési választásokon.

Az is ki fog derülni, hogy melyik három miniszterelnök-jelölt fog megmérkőzni a második fordulóban egymással, hogy utána pedig kiderüljön, hogy személyesen Orbán Viktort ki fogja kihívni a miniszterelnöki székért.

Bemutatták a magyar olimpiai és paralimpiai csapat öltözékét

Hétfő este a Várkert Bazárban hullt le a lepel a magyar olimpiai és paralimpiai csapat párizsi öltözékéről.