Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,57 Ft
Euró
389,27 Ft
Font
454,75 Ft
Bitcoin
59,165 $

Vonatszerencsétlenség Amerikában, több halott is van (képek, videó)

Több halálos áldozata is van az Amtrak vonat kisiklásának Montanában, ahol rengeteg mentő, tűzoltó és rendőr jelent meg a helyszínen.

Fotó: Pixabay
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

A TRT World is beszámolt a tragikus vonatszerencsétlenségről, melynek eddig legkevesebb három áldozata van. A baleset 241 kilométerre Helenától északra történt, és mintegy 48 kilométerre a kanadai határtól.

Az Empire Builder helyi idő szerint délután 4 órakor siklott ki a mintegy 200 lakosú Joplin város közelében. A vonaton összesen körülbelül 147 utas és a 13 fős személyzet tartózkodott. A helyi seriffhivatal egyik tisztviselője erősítette meg, hogy legalább három ember elhunyt, és többen megsérültek, amikor a vonat öt kocsija kisiklott. Soron kívül Dublőrrel segített a jogsiszerzésben egy kecskeméti férfi, 700 ezret kapott érte

A vonat épp Chicagóból Seattle-be tartott, amikor megtörtént tragédia, de egyelőre nem tudni, hogy mi okozta azt. Többen aludtak, amikor kisiklott a vonat és hatalmas rázkódásra ébredtek. Egyik pillanatról a másikra pánik lett úrrá a vonaton, és sokan sikoltozni kezdtek.

A jelentések szerint bőven 50 felett van a sérültek száma, és lehetnek még halottak az esetleges súlyos, életveszélyes sérülések miatt. A közösségi médiában több kép is napvilágra került a tragédia helyszínéről, amiken látni a kisiklott szerelvényeket.

A Pandzsír-völgy nem hagyja magát, ismét harcban állnak a tálibokkal

A hatóságok azonnal vizsgálatot indítottak az ügyben, pillanatnyilag sok a kérdőjel, és egyelőre a halottak személyét sem erősítették meg. Pillanatnyilag azt sem tudni, hogy az áldozatok milyen neműek, korúak és nemzetiségűek.

Több mint egymilliárd forintnyi kártérítést kapott egy férfi, aki 31 évet töltött a börtönben jogtalanul

Tévesen őt ítélték el egy gyilkosságért, pedig semmi köze sem volt hozzá. Most megtörtént a valódi igazságszolgáltatás.