18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Pénzt kért egy hajléktalan, halálra ütötte érte egy fiatal

Vádat emeltek egy 21 éves fiatallal szemben, aki megütött egy hajléktalan férfit, aki pénzt kért tőle. A sértett elesett, beütötte a fejét, majd kórházba szállítása után meghalt.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vádirat szerint a vádlott – egy 21 éves férfi – a 2020. augusztus 30. napjáról augusztus 31. napjára virradó éjszaka több barátjával együtt egy III. kerületi szórakozóhelyen nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott.

A szórakozóhely környékén tartózkodott a hajléktalan életmódot folytató sértett is, aki többször odament a szórakozóhely teraszán dohányzó vendégekhez és kéregetett tőlük. A vádlott trágár szavakkal utasította el a sértettet – írta az ugyeszseg.hu. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A hajnali órákban a vádlott barátaival együtt távozott a szórakozóhelyről, és az annak közelében lévő Puskás-szoborcsoporthoz mentek, hogy ott fényképezkedjenek. A sértett itt is odament hozzájuk, és pénzt kért a vádlottól.

A vádlott ezt elutasította, amiből a felek között szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott ököllel többször megütötte a sértettet a fején. Az ütésektől a sértett a földre esett és a fejét a térkőből készített járdaburkolatba ütötte.

A vádlott ekkor elszaladt a helyszínről, majd a közelben beszállt az egyik barátja által vezetett gépkocsiba, aki a járművel hazavitte őt. A mentőket a szórakozóhely egyik vendége értesítette, akik a sértettet kórházba szállították.

A sértett a kórházba szállítást követő napokban – a súlyos fejsérülések okán – meghalt. A Fővárosi Főügyészség az 21 éves férfival szemben halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

A felvételen a bűncselekmény előzménye látható, amikor a huszonéves vádlott az ismerőseivel a szoborcsoportnál fényképezkedik. A vád szerint nemsokkal ezután ütötte meg a hajléktalan férfit, aki pénzt kért tőle.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.