Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,35 Ft
Euró
388,23 Ft
Font
452,67 Ft
Bitcoin
63,228 $

Trump: A vuhani laborban sok hullazsák volt hetekkel a járvány előtt

Donald Trump elárulta, hogy korábban hallott történeteket, miszerint a vuhani laboratóriumban hullazsákokat halmoztak fel a járvány kirobbanása előtti hetekben, és úgy gondolja, hogy gondatlanságból szökhetett meg a vírus.

Fotó: MTI/EPA/David Maxwell
Külföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A volt elnök azt gyanítja a hírszerzés információi alapján, hogy „durva hozzá nem értés“ vezetett ahhoz, hogy a koronavírus megszökött a vuhani laboratóriumból, valamint elmondta, hogy hallott olyan történeteket, miszerint hetekkel a járvány kirobbanása előtt halomszámra álltak a laborban a hullazsákok.  

„A hírszerzési információk nagy része titkos, nem beszélhetek róluk, viszont azt mondom, hogy 95 százalékig biztos, hogy a vírus a vuhani laboratóriumból származik. Nem tudom, hogy direkt rosszat akartak vagy gondatlanságból történt, de így vagy úgy, onnan indult az egész“ Soron kívül Kedden napközben beborulhat az ég, néhol záporokra is van kilátás

– nyilatkozta a volt elnök.

Trump szerint valószínűtlen, hogy szándékosan szabadították volna rá a világra a vírust, amely eddig legalább 4,7 millió ember halálát okozta. Hozzátette, úgy véli, alkalmatlanság okozta a világjárványt, és nem gondolja, hogy Kína fegyverként akarta használni a Covid-ot – írja a The Sun

„Hallottam érdekes történeteket, miszerint sok hullazsák volt a laborban hetekkel a járvány kitörése előtt. Hogyha ez valóban így volt, akkor az már ez jelzés volt, nem?“

– tette hozzá. 

Egy tanulmány szerint létezik egy titkos dokumentum, egy adatbázis, amelyet Kína rejtett el a vírus valódi eredetéről és fejlődéséről, amely új információkat tartalmazhat a megelőzéssel kapcsolatban is. 

Az Egészségügyi Világszervezet a kínaiakkal karöltve azonban elutasította az elméletet, hogy a vírus a laborból szökött meg, és kitartanak amellett, hogy a denevérektől származik. 

Milton Leitenberg biokémikus, a Marylandi Egyetem tudományos főmunkatársa elmondta, hogy tart attól, hogy Kína újabb járványt szabadíthat a világra, hiszen a koronavírussal kapcsolatban sem voltak őszinték.