Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,894 $

Videó: Hatalmas károkat okoz az heves esőzés Spanyolországban

Jelentős mennyiségű eső esett a napokban Spanyolország déli részén, az extrém időjárás súlyos árvizeket okozott.

Fotó: Unsplash/Mika Baumeister
Külföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A dél-spanyolországi Cartagenában és Granadában több járművet is elvitt a víz, amely házakba is betört. Több település is érintett, azonban a legtöbb kár ebben a két városban született, miután fél óra alatt négyzetméterenként 50 liter csapadék esett. A viharos szél fákat, villanyoszlopokat rongált meg.  Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Cartagena régióban ez már nem az első ilyen eset, a régió fejlesztései miatt változtattak a természetes vízelvezetésen, amely befolyásolta a terület erős esőzéssel szembeni ellenállását, növelve ezzel a veszteségi kockázatot a lakosságra és a gazdaságra nézve – írja az RT.

Murcia régió segélyszolgálatai a hét elején 160 időjárással kapcsolatos eseményt rögzítettek. 

Az északnyugati régió is nagy károkat szenvedett, miután a pincéket és garázsokat elöntötte az ár, és többen beszorultak az autójukba. 

Hugo Morán környezetvédelmi államtitkár az árvizet követően közölte, hogy több, mint 140 millió eurós támogatást adnak Cartagena régiónak az árvízkockázat kezelésének javítására, ezen felül 30 milliót a kár helyreállítására. 

Uniós állampolgárok is indulhatnak az önkormányzati választáson

Nem csak magyar állampolgárok indulhatnak jelöltként a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán.

Könnyűszerrel végezhetett cápákkal a hatalmas „kardfogú lazac”

Izmos testüknek és agyaraiknak köszönhetően olyan erőset üthettek, hogy könnyedén végezhettek akár cápákkal, delfinekkel és fókákkal is.

Az Xbox állítólag már javában dolgozik a következő Fallout-játékon

Ők is tisztában vannak azzal, hogy a Prime Video sorozatának elsöprő sikere rengeteg embert megmozgatott, és azzal is, hogy a videójátékok rajongói már nagyon régóta várják a folytatást.