Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
389,53 Ft
Font
453,95 Ft
Bitcoin
64,245 $

Kormánytisztviselők megvesztegetésével vádolják az Amazon jogi képviselőit

Az indiai kormány és az Amazon is a korrupcióval szembeni zéró toleranciát hangsúlyozta.

Fotó: Unsplash/Rupixen.com
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Nyomozást indított az indiai kormány, miután vesztegetéssel vádolták meg az Amazon indiai jogi képviselőit. A kormány hangsúlyozta, a zéró tolerancia elvével járnak el a korrupcióval szemben. 

A NewsBytes beszámolója szerint valószínűleg az Amazon is vizsgálatot indított ugyanezen vádak miatt, az amerikai kereskedelmi óriásvállalat ezt azonban nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Soron kívül Egészségesebb lesz a kenyér, ha lefagyasztjuk fogyasztás előtt?

A portál a The Morning Context információira hivatkozva azt írja, hogy az Amazon vezető vállalati tanácsadóját felfüggesztették a munkavégzés alól. Értesüléseik szerint a korábbiakban egy független jogi képviselő számára kifizetett díjak egy részét “kormánytisztviselők megvesztegetésére fordították”. 

Az Amazon szóvivője közölte, hogy a cég zéró toleranciát tanúsít a korrupcióval szemben. “A helytelen cselekedetekre vonatkozó vádakat komolyan vesszük, teljeskörűen kivizsgáljuk és megtesszük a megfelelő lépéseket.”

A szóvivő a konkrét vádakat nem kommentálta, a nyomozással kapcsolatban nem osztott meg semmilyen információt.

Az Indiai Kereskedők Szövetsége (CAIT) levélben kereste meg Piyush Goyal kereskedelmi minisztert, hogy vizsgálatot kérjen az Amazonnal kapcsolatos vádak ügyében. A CAIT közölte, hogy a vádak a kormány hitelességét is megkérdőjelezik. 

A kereskedelmi szövetség nyilatkozata szerint az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) elnökéhez, Gary Genslerhez fordulnak, hogy “tisztességes és független vizsgálatot” követeljenek az ügyben. 

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.