Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Beivott, majd terepjárójával halálra gázolt egy motorost

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki 2020 szeptemberében elütött egy motorost, majd ezt követően elsétált a helyszínről.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vádirat szerint a férfi 2020. szeptember 26-án órákon át ivott sört és töményt egy megyebeli faluban, több helyszínen is.

Valamivel 18 óra után a vádlott elindult a terepjárójával, majd a falu külterületén a sebességhatárt átlépve, ittassága miatt áttért az út baloldalára és fékezés nélkül elütötte az ott szabályosan, motorral közlekedő sértettet – írta az ugyeszseg.hu. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A vádlott az ütközés után az árokba hajtva állt meg, majd segítséggel kiszállt az autóból, visszament a szántóföldön fekvő sértetthez, meglökdöste és közölte vele, hogy keljen fel.

A cselekményt észlelő szemtanúk közölték a vádlottal, hogy ne mozgassa az eszméletlenül fekvő sértettet, mire a férfi a helyszínről elsétált anélkül, hogy a sérülthöz mentőt vagy rendőrt hívott volna. Nem győződött meg továbbá arról sem, hogy a helyszínen tartózkodók tudnak-e megfelelő segítséget nyújtani. Az ismeretlen helyre távozó vádlott csak másnap reggel jelentkezett önként a rendőrségen.

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen az életét vesztette.

A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel korábbi ittas vezetése miatt a járművezetéstől eltiltották, és azóta is követett el újabb, hasonló jellegű bűncselekményt. Ezen túlmenően a vádlott a vezetésre egészségügyileg alkalmatlan.

A sértett a férfi sokszoros közlekedési szabályszegései miatt halt meg. A járási ügyészség a vádlottat halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, továbbá minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.