Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,57 Ft
Euró
389,27 Ft
Font
454,75 Ft
Bitcoin
59,165 $

A Pride szervezői reagáltak Jakab parlamenti megnyilvánulására

Jakab Péter hétfői parlamenti megnyilvánulásában azt mondta, „a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória”.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Pride szervezői most egy Facebook-posztban reagáltak Jakab Péter megnyilvánulására, melyet mélyen elítélnek, ugyanis ahogy írják, az ilyen kijelentésekkel csupán patriarchális viszonyt teremt a nőiesség és a férfiasság között, illetve erősíti a homofóbiát és a melegekkel szembeni sztereotípiákat.

„Ha Jakab Péter kormányváltás mellett rendszerváltást is ígér, az első feladata elhagyni a b_zivicceket és a szexuális erőszakot relativizáló vicceket” Soron kívül Dublőrrel segített a jogsiszerzésben egy kecskeméti férfi, 700 ezret kapott érte

– írják a bejegyzésben.

A Pride szervezői szerint elfogadhatatlan, hogy egy olyan politikus akarja vezetni az országot, „aki számára az LMBTQ-közösség csak egy poén csattanója”, Jakab ugyanis ezzel azt állítja a parlament falai között, hogy ha valaki meleg, az vicc tárgya. Ráadásul Jakab Péter szexuális erőszakkal is viccelődött, miközben a statisztikák szerint Magyarországon évente 40-50 nőt gyilkol meg partnere.

Ezen felül felhívják a figyelmet arra, hogy a Jobbik már keresztény, szociálisan érzékeny néppártként definiálja magát, és hogy a közös ellenzéki értéknyilatkozat elítéli a gyűlöletpropagandát. „A hatpárti koalíció elköteleződött abban, hogy nem támogatnak olyan jelöltet, aki emberi méltóságot sértő kijelentéseket tesz” – ezzel együtt pedig felszólítják Jakab Pétert, hogy tartsa be az általa is elfogadott közös ellenzéki értéknyilatkozatot és pártja elvi nyilatkozatát.

Több mint egymilliárd forintnyi kártérítést kapott egy férfi, aki 31 évet töltött a börtönben jogtalanul

Tévesen őt ítélték el egy gyilkosságért, pedig semmi köze sem volt hozzá. Most megtörtént a valódi igazságszolgáltatás.