Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

5 dolog, amit a PS5-nek meg kellene tartania a PS4-ből

A Sony várva várt next-gen konzoljáról előreláthatólag június 11-én hullhat le a lepel.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Sony várva várt next-gen konzoljáról előreláthatólag június 11-én hullhat le a lepel.

A megrögzött gamerek folyamatosan számolják vissza az időt a japánok következő generációs játékgépének megjelenéséig, ami csütörtökön este 10 órakor fog megtörténni. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Amíg a játékos társadalom túlnyomó többsége az addig esetlegesen kiszivárgó infómorzsákat figyeli, addig mi megpróbáltuk összegyűjteni azokat a hasznos funkciókat, amelyeket szeretnénk, ha a PS5-ön is meghagynának.

A PlayStation 4 kétségkívül a Sony legsikeresebb gépe lett a több mint 110 millió eladott példányszámával, így nem meglepő, hogy a hasznos megoldásainak megtartását egyre többen szorgalmazzák. Nézzük is, pontosan melyikekre gondoltunk!

1. A kontroller Bluetooth-támogatása

Ha egyetlen dolgot kiemelhetünk a DualShock 4 kontroller pozitívumaiból, akkor egészen biztosan a Bluetooth funkciót mondanánk, amely segítségével könnyedén csatlakoztathatjuk a gamepad-et Windows-os vagy iOS-es készülékekhez. A DualShock 3-hoz képest óriási előrelépésként hatott a soron következő negyedik verzió, ami korszakalkotó újítást hozott a gaming piacra.

A PS5-ös DualSense dizájnja fantasztikusan néz ki, a benne található haptikus visszajelzés és adaptív ravaszok, valamint a beépített mikrofon eszméletlenül hasznos újítások, azonban a Bluetooth-ról eddig nem esett szó, így csak remélni tudjuk, hogy a Sony benne hagyja a kontrollerben ezt a mérhetetlenül praktikus opciót.

2. Single-player játékok támogatása

Egyértelműen a cross-play és a multiplayer game-ek korát éljük a batlle royal típusú játékok és az FPS-ek elterjedésével, azonban sokan az egyjátékos kalandok mellett tennék le még így is a voksukat, főleg, hogy az előbbiekhez elengedhetetlen a PS Plusra való előfizetés.

A Sony rendkívül erős, ha az exkluzív-címekről van szó, elég csak a Spider-Man-re, a God of Warra, az Uncharted sorozatra vagy a Last of Us-ra gondolni. Reméljük, hogy erről az útról a jövőben sem térnek le, bár eddig minden jel arra utal, hogy akár még több stúdiót is magukhoz csábíthatnak.

3. Játékok felvétele és a visszajátszási funkciók

A PlayStation 3-nál komoly gondot jelentett a gameplay rögzítése, így a játékosok többnyire egy harmadik féltől származó hardver alkalmazására szorultak. A PS4-nél radikális változást eszközöltek, melynek hatására kiváló minőségű felvételeket lehetett rögzíteni akár egyenesen YouTube-ra vagy más streamlési felületekre.

A PS5-nél valószínűleg továbbfejlesztik ezt a funkciót, amelyre a DualSense kontrolleren lévő vadonatúj gomb is utalhat.

4. Dizájn

Tudjuk, hogy legkevésbé fontos a kinézet egy hardver esetében, azonban mégiscsak jó lenne, ha egy olyan konzollal büszkélkedhetnénk, amely azon kívül, hogy brutális teljesítmény elérése lesz képes, jól is mutat a polcunkon vagy az asztalunkon.

A legnagyobb kérdés még mindig az, hogy milyen játékok érkeznek majd PS5-re, viszont a kinézetéről sem tudtunk meg eddig szinte semmit a szabadalmi rajzon kívül.

Ha a legutóbb kiadott PS VR headsetet és az áprilisban bemutatott DualSense kontrollert nézzük, akkor a letisztult formák és a színkombinációk változatosságával egy igazán trendi gépet kaphatunk majd.

5. Third-party applikációk támogatása

A PlayStation-t természetesen game-ek játszására vásároljuk, azonban a YouTube-hoz vagy a szimpla webes böngészőhöz hasonló alkalmazások hozzájárulnak ahhoz, hogy még könnyedebben tudjunk mozogni a rendszeren.

Ha például elakadunk egy játékban és fogalmunk sincs arról, merre kell továbbhaladni, nem szükséges bezárnunk a PS4-ünket, hanem egyszerűen átválthatunk a böngészőre és rákereshetünk a nélkülözhetetlen információkra.

A Sony szerintünk nem hagyja ki a lehetőséget és a PS5-ön fel fogja javítani az amúgy is parádésra sikerült appjait, emellett ugyanúgy támogatást élvezhetnek a third-party szolgáltatások is.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/a-sony-elkezdte-a-ps5-konzolok-gyartasat/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.