Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,012 $

A magyarokat nem zavarja a harmincezer halott

Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara főtitkára szerint a kórházak eladósodása és az orvosok közszférában tartása érdekében változtatni kell, és hozzátette, nem érti, hogy a magyarokat miért nem zavarja a harmincezer halott.

Fotó:Unsplash/Martha Dominguez de Gouveia
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) főtitkára szerint egyre nehezebb az ügyeletet megoldani számos kórházban, ugyanis az ügyeleti díjak rendezése várat magára, az orvosok, többnyire nőgyógyász szakorvosok jelentős része a magánellátást választotta, helyettük a rezidensek és az idős, hetven év feletti főorvosok maradtak. 

Nemrég kiderült, hogy szeptember elsejétől visszaállítják a kórházak teljesítményfinanszírozását. Egy kormányzati konferencián további tervek is elhangoztak, többek között a várólisták rövidítéséről, az ügyeleti díjak rendezéséről, azonban konkrét döntések nem születtek.  Soron kívül Videón a jelenet, ahogy megrángatják a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáját

Svéd Tamás szerint az orvosok bérének növelése a betegellátáson nem sokat javított, az ettől ugyanolyan egyenetlen és esetleges maradt – írja az Index

Véleménye szerint máig hiányoznak az élő, karbantartott, a nemzetközihez is igazított hazai protokollok, ahogyan a minőségbiztosítás, a transzparens minősítési rendszer is. 

A főtitkár megjegyezte, hogy a kórházak az elmúlt hónapokban 50 milliárdos tételekben adósodtak el, ebből is kitűnik, hogy nem kapják meg a szolgáltatásaik finanszírozásához szükséges összegeket. 

Svéd Tamás az interjúban a negyedik hullámról is beszélt, és mindenkit arra bíztatott, hogy vegye komolyan a számok emelkedését. 

„Egyértelmű, hogy ideje volna lassítani a tempón és használni legalább a legegyszerűbb lehetőségeket, például ismét maszk használatra kérni az embereket. Minket, magyarokat valahogy nem zavar eléggé ez a harmincezer halott. Relativizáljuk, többlethalálozásnak becézzük, illetve mindig hozzátesszük, hogy idős, krónikus betegek, akkor is, ha ez már rég nem igaz.“ 

Hangsúlyozta, hogy a harmadik dózis is fontos, azonban az elmaradt első és második pótlása lenne igazán az. Vélekedése szerint tisztán kellene kommunikálni, és újra ki kellene mondani, hogy baj van. 

Végjátékos büntetővel bukta el a győzelmet a Manchester United az Old Traffordon

A Manchester United ismét saját magát hozta nehéz helyzetbe, most a Burnley ellen az Old Traffordon.

100 ember letartóztatásával végződött egy palesztin-párti tüntetés Bostonban

Mintegy 100 személyt vettek őrizetbe a hatóságok egy palesztinbarát tüntetésen egy bostoni egyetemen, miközben a gázai konfliktus elleni tiltakozások egyre intenzívebbé válnak az amerikai egyetemeken.