Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,34 Ft
Euró
389,23 Ft
Font
454,97 Ft
Bitcoin
59,304 $

Újabb egyetemen vezették be a kötelező maszkviselést

Kötelezővé tették az arcvédők használatát a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a hallgatóknak az előadásokon és a szemináriumokon egyaránt hordaniuk kell a maszkot.

Illusztráció/Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

„Kötelező az orrot és a szájat folyamatosan elfedő orvosi maszk, munkavédelmi maszk, textil vagy más anyagból készült maszk viselése” – olvasható a Pázmány Péter Katolikus Egyetem legújabb intézkedési rendeletében.

Az Eduline hírportál értesülései szerint a  hallgatók a kollégiumi szobákban és sportolás közben levehetik a maszkot, az előadásokon és a szemináriumokon azonban nem. Csak az órákat tartó oktatók és a hozzászóló egyetemisták kapnak felmentést arra az időre, amíg beszélnek. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Az egyetem rendezvényei kapcsán szintén szigorítottak, hétfő óta ugyanis a tanórákon és az egyházi szertartásokon kívül minden eseményen kérnek védettségi igazolványt a résztvevőktől, legyen szó éppen ünnepségekről, könyvbemutatókról, konferenciákról, workshopokról vagy kulturális programokról.

Korábban az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen is bevezették a kötelező maszkviselést, utóbbi felsőoktatási intézményben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez hasonlóan szeptember 13-tól lépett életbe az új szabály.