Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,36 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
454,69 Ft
Bitcoin
58,525 $

Elutasítja egy lelkész a heteroszexuális párok összeadását

Egészen bizarr módon küzd az azonos nemű párok jogaiért egy svéd pap, aki nem hajlandó összeadni a hagyományos értelemben vett férfi és női jegyeseket.

Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Lars Gardfeldt göteborgi evangélikus lelkész az egyházi esküvők szabályozásának egyik visszássága ellen tiltakozik. A 2001-ig az államvallás egyházaként működő Svéd Egyház összead ugyan homoszexuális partnereket, azonban a lelkészek kaptak egy jogi kiskaput, amit szabadon kijátszhatnak – írta az RTL.

Minden lelkésznek joga van arra, hogy egyedi elbírálással döntse el, összead-e egy párt, vagy sem, így kiszűrhetik azokat a partnereket, akik nem szabad akaratukból kelnének egybe, illetve azokat is, akik cselekvőképtelenek, például részegek vagy kábítószer hatása alatt állnak. Soron kívül Rendkívüli üzemanyagár-változás került bejelentésre

Ezt használják ki a homoszexuális párok esetében is, így könnyedén elutasíthatják őket a lelkészek.

Gardfeldt atya elmondta, rá akar mutatni annak abszurditására, hogy a lelkészek bármikor megtagadhatják két felnőtt ember kölcsönös beleegyezésen alapuló házasságát. Szerinte a vitának inkább arról kellene szólnia, hogy miért szolgálhatnak az egyházban homofób lelkészek.

Tarlós Vitézyről: elég nagy arc kell ahhoz, hogy valaki ilyen nyilatkozatokat tegyen

Budapest volt városvezetője őszinte véleményt fogalmazott meg az egykori BKK-vezért illetően.

Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

Jó néhány kültéri medencét már kinyitottak húsvétra, a következő nagyobb medencebeüzemelési hullám azonban a pünkösdi hosszú hétvégén lesz, míg máshol csak június végén lesz nyitás.