Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,34 Ft
Euró
388,71 Ft
Font
453,48 Ft
Bitcoin
63,918 $

Egy seb miatt veszítette el három végtagját egy pécsi nő

Három végtagját veszítette el szinte egyszerre egy Pécsen élő nő. A 39 éves asszonynak több trombózisa is volt, teljesen tönkrementek az érfalai. Rövid időn belül összesen 17 műtétje volt, de az orvosok így sem tudták megmenteni a lábait és az egyik kezét, amputálni kellett őket. Mónika egyelőre nem tudja elfogadni ezt a helyzetet, sokszor teszi fel magának azt a kérdést, hogy miért is kellett megmenteni az ő életét.

Fotó: Unsplash/ThisisEngineering RAEng
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A 39 éves nőt hatalmas tragédia érte, ugyanis csak egy keze van: márciusban amputálták a másik kezét és a két lábát is. A megrendült nő a Tényeknek azt mondta:

„Én bementem két lábbal két kézzel, és kijövök lábak és az egyik kezem nélkül”. Soron kívül Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

Mónika elmondta, márciusban egy erős hasfájással ment be a kórházba, a sürgősségin azonban a vizsgálatok közben elájult, és csak akkor tért magához, amikor már megműtötték. A műtét 6 órán át tartott, melynek során kénytelenek voltak eltávolítani Mónika gyomrának felét egy tályog miatt, de az érfalai is elzáródtak, sőt, egy-egy ér el is szakadt.

A nő három hét leforgása alatt veszítette el lábait és az egyik kezét, ez idő alatt 17 alkalommal műtötték meg. Az orvosok mindent megtettek érte, de már nem tudták megállítani a folyamatot, s ekkor közölték vele, hogy amputálni kell a lábát. Az orvosok szerint Mónika egy ritka genetikai betegségben szenved, mely érrendszeri betegségekhez vezetett. De az is felmerült, hogy néhány éve, amikor Orfűn voltak, a nő szerzett egy sebet, és az is lehet, hogy megvágta egy kő a vízben, a seb pedig elfekélyesedett.

Mónikát az amputációk óta férje látja el, és édesanyja is nagyon sokat segít, aki könnyek között mesélt lánya kálváriájáról és arról, hogy retteg, nehogy a másik kezével is történjen valami. Édesanyja úgy fogalmazott, ezt nem lehet feldogozni, hiszen lánya mindig is egy dolgos nő volt, szeretett dolgozni, most pedig az apró lakásban még a kerekesszék sem fér el.

A helyhiány mellett pénzhiánnyal is küzdenek, de rövidesen megkapja művégtagjait, melynek segítségével remélhetőleg könnyebben fog tudni élni. Mónika szeretne felkeresni egy terapeutát, ugyanis a műtétek óta azon gondolkodik, hogy miért mentették meg az életét, hiszen így már soha nem olyan az élete, mint korábban.

Kína komplett várost alapítana a Holdon (videó)

20 év alatt egy teljes holdi kolónia jöhetne létre több emeletes épületekkel, napelemparkokkal.