Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Valami gond van a Barcával, Messi nélkül pláne

A játékosokat meglepte, hogy a Barca edzője nem reagált a Bayern taktikai lépéseire, azonban ők sem tudták alkalmazni a begyakoroltakat, leginkább a labdakihozatallal voltak problémáik.

Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
Sport

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Barcelona öltözőjében az az érzés terjedt el a Bayern München elleni vereség után, hogy minden rosszul sült el. Ronald Koeman három játékrendszert dolgozott ki a Julian Nagelsmann áltál vezetett München ellen, azonban egyik sem hozott eredményt. Koeman biztos volt benne, hogy a taktikája működni fog, ennek ellenére a játékosok nem találták a megoldást a pályán. 

A holland edző tudta, hogy a Bayern elsősorban a széleken fog játszani, ezért utasította a két szélsőt, Sergi Robertót és Jordi Albát, hogy segítsenek Araujónak és Eric Garciának. Emiatt Busquets középen egyedül maradt, ezért Nagelsmann a támadás súlypontját áthelyezte oda. Sané sok labdát kapott középen, valamint Müller és Grotezka is kihasználta a szabad teret De Jong mögött. Lewandowski is a szokásostól eltérő pozícióban játszott, a gránitvörös-kékek pedig nem tudtak fogást találni a németeken.  Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Annak ellenére, hogy a Bayern megszerezte a vezetést, Koeman nem változtatott a felálláson. A hátvédek nem tudták betartani az edző utasításait, Araujónak elvonták a figyelmét a folyamatos támadások, Eric Garcia pedig jobblábas játékos révén kevésbé tudott hasznosan játszani, ezért Piquének szinte teljesen egyedül kellett megoldani a dolgokat – állapította meg a sport.es.

A támadósorban is voltak problémák: Memphis Depay sem tudta hozni azt a szintet, amit eddig láthattunk tőle, ugyanis ő is más pozícióban játszott, a hamis kilencestől kicsit balra, a középpályához közelebb, abban a szerepkörben, amelyben Messit láthattuk. Bár Depay nagyon jó adottságokkal rendelkezik, a játékstílusától távol áll, hogy irányítsa a csapatot. 

Arra sem volt lehetősége, hogy összejátsszon Luuk De Jonggal, aki szintén szenvedett, amikor nem a megszokott helyén találta magát. 

A csapat a tavalyival ellentétben nem tudta alkalmazni ennek a felállásnak az előnyeit, ezért úgy tűnik, Koeman elveti ezt a taktikát, és visszatérnek a klasszikus 4-3-3-as játékrendszerhez, amellyel a katalánok jobb teljesítményt nyújthatnak. 

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.