Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,80 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
457,88 Ft
Bitcoin
60,896 $

Oltásra, maszkviselésre és kézmosásra sürgeti az embereket az orvosi kamara

A Magyar Orvosi Kamara kiemelte, hogy az oltás jelenleg a járvány megfékezésének leghatékonyabb eszköze.

Fotó: Hatvan, 2021. szeptember 15. Oltáshoz készítik elõ a kínai Sinopharm koronavírus elleni oltóanyag harmadik, emlékeztetõ adagját a hatvani Albert Schweitzer kórház oltópontján 2021. szeptember 15-én. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Komka Péter
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

„A Magyar Orvosi Kamara sajnálattal tapasztalta, hogy – akár a nagyvilágban, úgy nálunk is – vannak megtévesztett, hangos csoportok. Sajnáljuk, hogy néhány egészségügyi dolgozó – hivatásából elvárható szakmai tudásával összeegyeztethetetlen módon – tévhiteket terjeszt” – kezdi közleményét a Magyar Orvosi Kamara (MOK).

Az erősödő negyedik hullám mellett közös felelősségünk, hogy az egyéni és a közösségi óvintézkedéseket betartva megfékezzük a koronavírus terjedését. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

A kamara kiáll a járvány veszélyes valóságának ismertetése mellett, és közleményében az egyéni és a közösségi védekezés fontosságát hangsúlyozza. 

Védje saját magát és embertársait azzal, hogy kéri az oltást, maszkot hord, távolságot tart és rendszeresen kezet mos! Ha megfertőződött, maradjon otthon, tünetei súlyosbodása esetén pedig időben kérjen segítséget!

A Magyar Orvosi Kamara kiemelte, hogy az oltás jelenleg a járvány megfékezésének leghatékonyabb eszköze. 

“A vakcinák megtanítják az immunrendszerünket arra, hogy megvédjen minket a fertőző betegséggel szemben. Ha egy közösségben elegendően immunisak egy fertőző betegséggel szemben, akkor csökken a kór továbbterjedése” – hangsúlyozta közleményében a MOK. 

“A magyarországi hatályos egészségügyi törvény előírja, hogy a közösségi érdek az egyéni jogoknál előbbre való és ugyanígy foglalt állást az állampolgári jogok biztosa is. A járványveszély pedig ilyen helyzetet teremt a világ valamennyi demokráciájában” – húzta alá a MOK.