Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,15 Ft
Euró
390,97 Ft
Font
458,25 Ft
Bitcoin
63,962 $

Fényképekből és videókból alkothatunk meg videojáték-karaktereket

Korszakalkotó szabadalmat nyújtott be az Electronic Arts, melynek révén akár saját magunkból is főhőst kreálhatunk.

Unsplash
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az EA erősebb, mint valaha, és bár rengeteg alkalommal érték éles kritikák az évek óta változatlan sportjátékai miatt, legalább a Battlefield 2042 kapcsán bizakodóak lehetnek a kiadó rajongói.

Ezen felül egy teljesen új 3D modellezési szabadalmat védettek le, amely révén olyan NPC-ket és játszható karaktereket alkothatnak meg a fejlesztők vagy akár maguk a gamerek is, amik valós emberek másai – tudta meg a Game Rant magazin. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Egy standard 3D poligon térképet hoztak létre, amelyek részleteit aszerint módosíthatják, hogy éppen milyen szögből készítették el a fényképeket és a videókat a virtuális térben megformálandó személyekről.

A szabadalomban megfogalmazott pontok alapján egy algoritmus fogja elkülöníteni a testet a ruháktól és kiegészítőktől, így sokkal egyszerűbbé válhat a karakterek tervezése, ezáltal újabb tehertől szabadulhatnak meg a programozók.

Hogy pontosan mikor implementálhatják a technológiát a game-ekbe, egyelőre nehéz megjósolni – minden bizonnyal az EA azon lesz, hogy ez a lehető leghamarabb megtörténjen, így elképzelhető, hogy a jövő játékai már húsvér emberek másait tartalmazhatják.